top of page
 • Qendra e Shëndetit

Të gjitha metodat e pastrimeve trupore me një shikim


Qoftë pastrimi i zorrëve, pastrimi i mëlçisë, agjërimi alkalin apo deacidifikimi: Ka shumë metoda pastrimi. Ne paraqesim më të rëndësishmet.


Metodat e pastrimit dhe qëllimet e tyre

Pastrimi është një term i përgjithshëm për të gjitha metodat e pastrimit që janë në dispozicion. Kjo do të thotë, një pastrim i zorrës së trashë është një pastrim, një deacidifikimi është një pastrim, gjithashtu një kurë lëngu, gjithashtu një kurë agjërimi, një pastrim limfatik dhe gjithashtu një detoksifikim.


Metodat e detoksifikimit që synojnë të ndryshojnë dietën tuaj (p.sh. trajtimi 4-javor i detoksifikimit) ose heqjen e mbeturinave me një ndryshim afatshkurtër në dietë (p.sh. një trajtim me lëngje) zakonisht referohen drejtpërdrejt si trajtim detoksifikues. Secila prej këtyre metodave të pastrimit largon produktet e mbeturinave. Skorjet përfshijnë:


 • Helmet

 • Acidet

 • Kripërat (të cilat mund të formojnë depozita, p.sh. në gurët e veshkave dhe tëmthit ose në enët e gjakut)

 • Produkte të prishjes metabolike të të gjitha llojeve

 • teprica e hormoneve, mineraleve dhe vitaminave

 • Feces

 • bakteret e dëmshme

 • Gazrat nga zorrët

 • Kërpudha të ngordhura dhe toksina kërpudhore dhe shumë më tepër


Nëse keni dyshime për ekzistencën e skorjes, mund të lexoni këtu së pari: Autofagocitoza


Sigurisht, një detoksifikim nuk largon vetëm produktet e mbeturinave. Arrihen edhe shumë synime të tjera. Organet në fjalë lehtësohen, kujdesen dhe rigjenerohen, në mënyrë që së shpejti të rifillojnë punën e tyre në mënyrë korrekte dhe energjike. Përveç kësaj, furnizohen substanca jetike që mungojnë që e lejojnë organizmin të funksionojë siç duhet në radhë të parë. Në të njëjtën kohë, çdo peshë e tepërt zhduket automatikisht.


Arsyet për një pastrim trupor

Pastrimi mund të jetë i nevojshëm për arsyet e mëposhtme:


 • Ndiheni të lodhur dhe të rraskapitur gjithnjë e më shpesh.

 • Ju dëshironi të hiqni disa kilogramë.

 • Ju mendoni se jeni i mbiaciduar.

 • Ju dëshironi të fshikulloni trupin tuaj.

 • Ju dëshironi të keni më shumë energji.

 • Ju dëshironi të lehtësoni disa probleme shëndetësore ose të bëni pa to fare.

 • Ju dëshironi të shëroheni nga një sëmundje dhe t'i jepni trupit tuaj mundësinë për rigjenerim të gjerë.

 • Ju dëshironi të bëni diçka për lëkurën tuaj.

 • Ju dëshironi të përmirësojnë performancën e tyre mendore.


Ne kemi përshkruar tashmë në detaje se çfarë ndodh saktësisht gjatë një procesi pastrimi, se si metodat e pastrimit përfitojnë të gjithë trupin dhe pse ato japin një ndjenjë kaq të madhe mirëqenieje: Pse pastrimi ka kuptim. Sot, nga ana tjetër, ne duam të paraqesim metodat e ndryshme të pastrimit që mund të përdoren për të arritur qëllimet e mësipërme të pastrimit:


1. Metoda e pastrimit: ndryshimi i dietës

Ju filloni me ndryshimin e dietës. Në fund të fundit, dieta e duhur është baza që trupi të jetë në gjendje të pastrohet fare. Nëse ai vazhdon të jetë i ngarkuar me dietën e zakonshme, ai nuk mund të përqendrohet në detoksifikimin dhe eliminimin. Dieta nuk duhet të jetë një barrë shtesë, ajo duhet të lehtësohet.


Përveç kësaj, vetëm një dietë e përshtatshme mund të motivojë trupin të detoksifikohet dhe gjithashtu të evakuojë toksinat. Ai i siguron atij substanca të rëndësishme jetike, si p.sh B. Antioksidantë që parandalojnë dëmtimet nga produktet e mbeturinave apo lëndët e para që i nevojiten trupit për të prodhuar enzima detoksifikuese dhe sigurisht për të ndërtuar qeliza të reja të shëndetshme. Në të njëjtën kohë, kjo do të thotë që ju nuk duhet të agjëroni gjatë një procesi pastrimi në mënyrë që të jeni në gjendje të largoni produktet e mbeturinave.


Rregullat më të rëndësishme të një diete detoksifikuese

 • Blini të freskëta, sezonale dhe rajonale (idealisht organike)

 • të freskëta dhe të bëra vetë

 • Sallatat, perimet dhe frutat përbëjnë shumicën e vakteve

 • Karbohidratet ose proteinat lehtësisht të tretshme plotësojnë vaktet

 • pini shumë ujë jashtë vakteve

 • Ju mund të gjeni një plan ushqimor për një javë alkaline këtu: Plani ushqimor alkalik për detoksifikimin tuaj

Ju mund të vendosni gjithçka tjetër në mënyrë shumë fleksibël - në varësi të preferencave tuaja personale dhe tolerancave individuale. Kështu që ju mund të hani shumë ushqim të papërpunuar, i cili siguron një bollëk substancash jetike dhe fibra dhe për këtë arsye e mbështet veçanërisht mirë detoksifikimin. Megjithatë, ushqimi i papërpunuar duhet të përtypet veçanërisht mirë dhe të hahet ngadalë, në mënyrë që të mund të tretet pa asnjë problem. Nëse nuk e toleroni aq mirë ushqimin e papërpunuar, atëherë zgjidhni pjata të gatuara me avull dhe me avull të butë.


Dietë vegane apo vegjetariane për pastrim trupor?

Ju mund të gatuani vegjetarian dhe vegan – dhe gjithashtu mund të hani sasi të vogla mishi, peshku dhe vezësh. Në fillim duhet të shmangni produktet e qumështit, pasi ato çojnë në siklet delikate për shumë njerëz, edhe nëse nuk mund ta besoni. Kushdo që ankohet shpesh për probleme me tretjen, dhimbje koke, probleme të frymëmarrjes, infeksione, alergji, ankesa të lëkurës apo probleme të kyçeve, në çdo rast duhet të shmangë produktet e qumështit për një periudhë të caktuar kohe (të paktën tre muaj) dhe të shikojë nëse janë më mirë.


Shumë vakte të vogla apo disa të mëdha për të detoksifikuar?

Numri i vakteve është gjithashtu i zgjidhshëm lirisht. Nëse keni kohë për të ngrënë disa vakte të vogla dhe ndiheni më mirë me to, ndoshta edhe sepse keni probleme të përsëritura të sheqerit në gjak, atëherë mund të vazhdoni të praktikoni.


Por nëse jeni nga ata njerëz që janë shumë më të lumtur me më pak vakte, atëherë duhet të përfitoni nga kjo prirje dhe të kaloni në agjërimin me ndërprerje. Kjo metodë ushqimore në fakt nuk është një agjërim i vërtetë, por përshkruan vetëm një ritëm të caktuar të të ngrënit (dy vakte kryesore në ditë, i pari në mesditë), i cili ka shumë përfitime shëndetësore. Këtu kemi përshkruar edhe llojet e agjërimit me ndërprerje.


Drithëra gjatë një procesi pastrimi - po apo jo?

Ngjashëm me qumështin, është edhe me drithërat, përkatësisht se disa njerëz janë të ndjeshëm ndaj tij, p.sh. B. me rritje të formimit të mukusit, që mund të shfaqet në ftohje të shpeshta dhe probleme me tretjen. Drithërat që përmbajnë gluten janë veçanërisht të përshtatshme për ankesat që lidhen me drithërat, të cilat mund të shfaqen në mënyra të ndryshme.


Mund të lexoni më shumë rreth kësaj teme këtu:

Prandaj është ideale nëse kaloni te dritherat pa gluten (pseudo) gjatë procesit të detoksifikimit, si p.sh. B. meli, hikërrori ose misri dhe amaranti.


Kura speciale për detoksifikimin e bën më të lehtë ndryshimin e dietës suaj

Nëse nuk i besoni vetes që të ndryshoni dietën tuaj, nëse keni nevojë për sugjerime për një ndryshim harmonik në dietë, nëse dëshironi receta specifike për kohëzgjatjen e një detoksifikimi dhe nëse preferoni udhëzime të sakta, atëherë mund të refuzoni. detoksikimi FTH. Thjesht regjistroheni online dhe më pas do të merrni udhëzimet për trajtimin e detoksifikimit, i cili zgjat katër javë.


Kjo kurë pastrimi është thjesht përmes dietës. Praktikohet dieta e tepërt alkaline. Pra, është një trajtim detoks i butë që mund të shërbejë shumë mirë për të njohur në radhë të parë dietën e tepërt alkaline. Pas katër javësh të trajtimit të detoksifikimit, një dietë e shëndetshme është kthyer në një rutinë dhe ju lehtë mund t'i përmbaheni vetë kësaj forme të ushqyerit.


Gjithçka rreth metodës së parë të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu “Ndryshimi i ushqimit”.


2. Metoda e pastrimit: Deacidifikimi

Deacidifikimi mund të fillojë në të njëjtën kohë me ndryshimin e dietës. Deacidifikimi rregullon metabolizmin në nivel qelizor. Sepse shpesh ka qeliza të acidifikuara në një bllokim qelizor. Ata vështirë se mund të kryejnë metabolizmin e tyre (thithin lëndët ushqyese, shkarkojnë produktet e mbeturinave). Kështu, skorjet, toksinat dhe acidet mbeten në qelizë, ndërsa në të njëjtën kohë pothuajse asnjë substancë jetike mund të absorbohet. Ne kemi përshkruar detaje mbi bllokadën e qelizave (ngurtësia e reaksionit të qelizës) këtu: Deacidoni saktë me koncentrat bazë


Sidoqoftë, nëse bllokimi i qelizave hiqet përsëri me ndihmën e koncentrateve bazë, qeliza më në fund mund të shkarkojë toksinat dhe produktet e saj të mbeturinave dhe të rimbushet me lëndë ushqyese dhe substanca jetike. Prandaj, deacidifikimi është një hap i rekomanduar përpara detoksifikimit dhe para çdo metode tjetër pastrimi. Sepse një metabolizëm funksional në nivel qelizor është parakushti për të qenë në gjendje të pastrohet në radhë të parë dhe të thithë substanca jetike në këmbim. Vetëm me një metabolizëm qelizor funksional mund të nisin proceset e shërimit dhe të arrihet mirëqenia.


Ka shumë opsione të ndryshme për deacidifikimin: Ka kura të buta për fillestarët, të cilat përbëhen nga një banjë alkaline dhe një çaj alkalik, ose kura deacidifikimi të lehtë për t'u kryer me citrate deri në programe shumë intensive dhe të gjera deacidifikimi që përbëhen nga shumë përbërës individualë. . Ju mund të gjeni informacione të mëtejshme mbi kryerjen e deacidifikimit, i cili gjithashtu përshkruan se si mund të matni shkallën tuaj personale të acidifikimit, këtu: Terapia bazë


Por edhe këtu duhet bërë një zgjedhje shumë individuale, pasi, për shembull, një program shumë intensiv i deacidifikimit mund të mposht shpejt njerëzit me aftësi të kufizuara detoksifikimi dhe deacidifikimi. Këtu përfshihen njerëzit që kanë vuajtur nga sëmundje kronike për shumë vite dhe që mund të kenë marrë mjekim për vite me rradhë. Në këto raste, një kurë e butë ose e moderuar e deacidifikimit (p.sh. vetëm një koncentrat bazë, me të cilin filloni në doza shumë të ulëta) është më i këshillueshëm.


Pas deacidifikimit, ju mund - nëse është e nevojshme - të vazhdoni menjëherë me kurën e detoksifikimit (shih 7.), sepse qelizat tani janë në gjendje të shkarkojnë në fakt toksinat e ruajtura në to. Nëse nuk ka toksicitet të provuar, ne rekomandojmë, megjithatë, të vazhdoni me pastrimin e zorrës së trashë, që është ndoshta më e rëndësishmja nga të gjitha metodat e detoksifikimit.


Gjithçka rreth metodës së dytë të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu Deacidifikimi.


3. Metoda e pastrimit: pastrimi i zorrëve

Një pjesë e madhe e sistemit imunitar ndodhet në zorrë - dhe sistemi imunitar është gjithçka dhe fundi për shëndetin tonë. Në fund të fundit, një sistem imunitar i shqetësuar është fillimi i çdo sëmundjeje. Nëse sistemi imunitar është shumë i dobët, si rezultat vijnë infeksione akute dhe kronike. Nëse sistemi imunitar acarohet, zhvillohen sëmundje autoimune dhe alergji, të cilat dihet se janë shumë të vështira për t'u trajtuar përsëri. Lidhja shkakësore midis sëmundjeve të lëkurës dhe zorrëve është gjithashtu e njohur prej kohësh.


Përveç kësaj, vështirë se ka një problem shëndetësor që nuk mund të shoqërohet me një florë të trazuar të zorrëve, kështu që vetëm për këtë arsye pastrimi i zorrës së trashë, i cili shpesh quhet pastrim i zorrës së trashë, duhet të jetë në krye të listës sonë të detoksifikimit.


Sigurisht, një zorrë e shëndetshme dhe e pastër kërkohet gjithashtu për përthithjen e mirë të lëndëve ushqyese. Nëse mukozat e zorrëve janë të inflamuara, të irrituara ose të dëmtuara, lëndët ushqyese dhe jetike që nevojiten urgjentisht nuk mund të përthithen në sasitë e nevojshme, gjë që çon në defekte dhe si rrjedhojë në çrregullime funksionale të shumë organeve.


Nëse dyshoni për parazitë ose kontaminim Candida, masa të veçanta (shih lidhjet e mëparshme) mund të integrohen në programin e zorrëve. Se si kryhet pastrimi i zorrës së trashë, e shpjegojmë në një tekst tjetër në fund të këtij shpjegimi: Pastrimi i zorrës së trashë - Udhëzimi falas.


Shënim: Ujitja e zorrës së trashë (hidroterapia e zorrës së trashë) llogaritet gjithashtu si pastrim i zorrës së trashë. Megjithatë, ne jemi të fokusuar me ato programe të pastrimit të zorrës së trashë që çdokush mund të bëjë në shtëpi.


Gjithçka rreth metodës së tretë të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu “Pastrimi dhe rehabilitimi i zorrëve.


4. Metoda e pastrimit: pastrimi limfatik

Një metodë shumë e veçantë e detoksifikimit përfaqëson një fund shumë të mirë për çdo pastrim të zorrës së trashë, përkatësisht pastrimin e limfës. Por ju gjithashtu mund të integroni masat e pastrimit limfatik gjatë pastrimit të zorrës së trashë. Pastrimi limfatik preferohet të bëhet me ushtrime, masazhe dhe çajra të veçantë bimor.


Nëse dikush do të neglizhonte sistemin limfatik, bllokimi limfatik mund të shkatërrojë përpjekjet e mëtejshme të detoksifikimit dhe pastrimit ose të paktën t'i bëjë ato më të vështira. Sepse sa më i ngadalshëm të jetë rrjedha limfatike, aq më gjatë mbeten toksinat në trup dhe më pas mund të shkaktojnë sërish dëmtime.


Gjithçka rreth metodës së katërt të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu “Pastrimi i limfës.


5. Metoda e pastrimit: pastrimi i mëlçisë

Sa më e pastër dhe më e shëndetshme të jetë zorra, aq më pak produkte të mbeturinave futen në mëlçi nëpërmjet venës porta, kështu që pastrimi i zorrës së trashë gjithmonë e lehtëson mëlçinë, prandaj pastrimi i zorrës së trashë duhet t'i paraprijë pastrimit të mëlçisë, madje edhe pastrimi i zorrës së trashë si komponent Pastrimi i mëlçisë është. rekomandohet. Nëse do të pastronit mëlçinë fillimisht, pastrimi i mëlçisë nuk do të përfundonte kurrë, pasi mbetjet e reja do të mbërrinin gjithmonë në mëlçi nga zorra ende e papastër.


Megjithatë, pasi të përfundojë pastrimi i zorrës së trashë, ka ardhur koha për një pastrim të mëlçisë. Në fund të fundit, vlerësohet se deri në 40 për qind e popullsisë së rritur (dhe rreth 30 për qind e fëmijëve me mbipeshë!) kanë zhvilluar një mëlçi yndyrore joalkoolike, që do të thotë se mëlçia është e dhjamosur dhe për këtë arsye e kufizuar në mënyrë të konsiderueshme në aktivitetet e saj dhe gjithashtu. një pararojë e tij Përfaqëson diabetin dhe sëmundjet kardiovaskulare.


Nëse kësaj i shtoni mëlçinë yndyrore të lidhur me alkoolin, problemi ka të ngjarë të prekë gjysmën e të gjithë të rriturve.


Si një qendër detoksifikimi, një mëlçi me funksione të kufizuara sigurisht që nuk mund të detoksifikohet më aq mirë dhe në mënyrë gjithëpërfshirëse sa do të ishte e nevojshme, gjë që çon automatikisht në një nivel të përgjithshëm më të lartë toksiciteti. Dhe duke qenë se mëlçia gjithashtu rregullon nivelin e kolesterolit, një mëlçi e lodhur mund të shfaqë edhe parregullsi këtu (niveli i lartë i kolesterolit).


Por mëlçia është një nga organet më mirënjohëse në trupin tonë. Kjo do të thotë: Ju mund të rikuperoni dhe rigjeneroheni shumë mirë, prandaj një pastrim i mëlçisë është jashtëzakonisht i vlefshëm dhe gjithashtu (për të gjithë ata që duan një kontroll mjekësor) i dukshëm në vlera më të mira të mëlçisë.


Pastrimi holistik i mëlçisë konsiston në një dietë me bazë të tepërt, kryesisht me substanca të hidhura, një përgatitje gjembaku qumështi, ekstrakt angjinarja, kurkumin, kapsaicin dhe disa ushqime që janë të integruara në dietë dhe që janë veçanërisht të mira për mëlçinë.


Gjithçka rreth metodës së pestë të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu “Pastrimi i mëlçisë.


6. Metoda e pastrimit: pastrimi i veshkave

Veshkat, së bashku me mëlçinë dhe sistemin limfatik, janë stacionet më të rëndësishme në trup, të cilave u është besuar pastrimi dhe detoksifikimi. Sa më mirë të funksionojë zorrët, aq më shpejt rrjedh limfat dhe sa më mirë të jetë mëlçia, aq më shumë veshkat mund të marrin frymë lehtësuese. Pra, ju tashmë përfitoni jashtëzakonisht shumë nga të gjitha metodat e lartpërmendura të detoksifikimit. Prandaj, kjo duhet bërë gjithmonë përpara pastrimit të veshkave.


Pastrimi i veshkave tani përbëhet nga disa përzierje bimore që pastrojnë veshkat, duke pirë shumë ujë për shpëlarje dhe disa ushqime që ndihmojnë veshkat të detoksohen. Bimët për pastrimin e veshkave përfshijnë z. B. hithra, luleradhiqe, floriri, lopata, gjethet e ariut, gjethet e thuprës, gjethet e manaferrës ose bishti i kalit të fushës.


Gjithçka rreth metodës së gjashtë të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu “Pastrimi i veshkave.


7. Metoda e pastrimit: detoksifikimi ose kura detoks

Tani që metabolizmi i qelizave është kthyer në formë me një deacidifikimi dhe pasi zorrët, limfat, mëlçia dhe veshkat janë kujdesur dhe funksionojnë plotësisht, detoksifikimi mund të trajtohet në formën e një kure detoksifikimi.


Sigurisht, metodat e detoksifikimit të kryera më parë gjithashtu shkarkojnë shumë toksina. Por janë pikërisht helmet më të rrezikshme që janë të tretshme në yndyrë dhe për këtë arsye nuk mund të hiqen lehtësisht nga indi dhjamor.


Gjithashtu vetëm tani janë të gjitha organet në gjendje të mirë për të qenë në gjendje të shkarkojnë toksinat në mënyrë optimale dhe efikase. Sepse sa më shpejt dhe më efektivisht të detoksifikohet trupi, aq më i ulët është rreziku që toksinat të shkaktojnë dëme në trup dhe aq më i ulët është rreziku i ri-helmimit. Në rastin e rihelmimit, toksinat që janë tretur tashmë nuk shkarkohen, por kthehen përsëri në qarkullimin e gjakut dhe kështu rëndojnë përsëri trupin.


Me një kurë detoksifikimi, ju mund të merrni masa shumë specifike për të hequr toksinat e tretshme në yndyrë në mënyrë të suksesshme dhe sa më gjithëpërfshirëse të jetë e mundur.


Gjithçka rreth metodës së shtatë të pastrimit trupor kemi përmbledhur këtu "Detoks".


8. Metoda e detoksifikimit: Kura me lëng limonit

Lëngu i limonit i saposhtrydhur është një ushqim jashtëzakonisht pastrues, prandaj luan rolin kryesor në kurat e ndryshme pastruese, p.sh. me kurën me lëng limoni pas Master Cleanse ose me kurën limon-hudhër.


Master Cleanse është një lloj kure agjërimi. Gjatë kurës nuk konsumohet ushqim i fortë, vetëm lëng limoni i holluar me ujë dhe i ëmbëlsuar me shurup panje. Më pas pini 6 gota 200 ml në ditë dhe e rregulloni secilën gotë me një majë piper kajen (pluhur djegës). Kura kryhet për 3 deri në 10 ditë. Ju lutemi shikoni lidhjen e mësipërme për detaje.


Kura me limon dhe hudhër, nga ana tjetër, mund të kryhet krahas jetës normale të përditshme. Këtu pini vetëm një gotë me një përzierje limoni dhe hudhre të përgatitur posaçërisht një herë në ditë. Bëjeni këtë për tre javë, pastaj bëni një pushim njëjavor dhe filloni përsëri për tre javë.


9. Metoda e pastrimit: Kura tibetiane e hudhrës

Ndërsa përzierja e limonit dhe hudhrës e përshkruar më sipër zihet shkurtimisht, kura e hudhrës tibetiane është një kurë në të cilën ju konsumoni tretësirën e hudhrës që keni përgatitur vetë në formë të papërpunuar, d.m.th. të pa ngrohur - sipas një plani të caktuar të marrjes për dy muaj.


10. Metoda e pastrimit: trajtimi me lëng

Me dietat me lëngje, kënaqësia mund të kombinohet me mosngrënjen e ushqimeve të ngurta. Sepse lëngjet e freskëta të shtrydhura kanë shije fantastike dhe kanë një efekt shumë të mirë detoksik. Raportet e shumta të përvojës tregojnë se njerëzit shpesh jetonin me lëngje për javë të tëra dhe ishin në gjendje të shpëtonin nga shumë sëmundje gjatë procesit. Lëngjet janë shpesh një përbërës kyç edhe në regjimet terapeutike të agjërimit.


11. Metoda e pastrimit: Agjërimi terapeutik është forma më e vjetër e pastrimit

Agjërimi terapeutik është ndoshta forma më e vjetër e pastrimit. Mund të zgjidhni mes agjërimit me ujë dhe të ashtuquajturit agjërim Buchinger, në të cilin agjëroni me ujë, lëngje dhe lëng perimesh.


Artikuj rreth agjërimit mund të gjeni duke klikuar këtu.


12. Metoda e pastrimit: agjërimi alkalik me ushqime alkaline

Agjërimi alkalik, nga ana tjetër, nuk është një kurë e vërtetë agjërimi. Konsumohet gjithashtu ushqim i ngurtë, por ai mund të përbëhet vetëm nga ushqimet alkalike. Agjërimi alkalik zakonisht zgjat maksimumi dy javë. Pastaj ju shkoni në një dietë të tepërt alkalike. Agjërimi alkalik mund të përdoret gjithashtu për të filluar dhe përfunduar një agjërim me ujë ose agjërim Buchinger.


Udhëzime rreth agjërimi alkalik mund ti lexoni ne artikullin tonë “Agjërimi alkalik - udhëzimet.


Planifikuesi i pastrimeve trupore

Nëse keni nevojë për një planifikues të pastrimeve trupore i cili ju tregon se në cilën radhë mund të kryeni metodën e pastrimeve të përmendura më lartë, ju lutemi lexoni këtu:


Shënim:

Gratë shtatzëna dhe nënat që ushqehen me gji nuk duhet t'i nënshtrohen asnjë metode detoksifikimi. Në vend të kësaj, planifikoni një detox pas ushqyerjes me gji. Më shumë informacion mbi temën e detoksifikimit gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji mund të gjeni në linkun e mëparshëm. Ne rekomandojmë urgjentisht të sëmurët që të diskutojnë pastrimin duke përfshirë një ndryshim të planifikuar në dietë me mjekun përkatës ose mjekun alternativ. Bashkëbisedues shumë të mirë këtu janë edhe mjekët agjërues.

 

Burimet e artikullit:

コメント


bottom of page