top of page
 • Qendra e Shëndetit

Trajtimi i problemeve të lukthit në mënyra natyrale

Aktualisiert: 19. Nov. 2021Në sytë e mjekësisë konvencionale, fajtori për problemet e stomakut të tilla si inflamacioni i mukozës së stomakut, ulçera e stomakut ose ulçera duodenale është në shumicën e rasteve bakteri Helicobacter pylori. Problemet me lukth për shkak të Helicobacter pylori? Për një kohë të gjatë, problemet me lukth ishin ndër të tjera si rezultat i stresit dhe shqetësimit. Por më pas bakteri Helicobacter pylori u zbulua në rreshtimin e stomakut të disa njerëzve. Fakti që "dikush" ishte në gjendje të mbijetonte në acidin klorhidrik të stomakut tronditi botën e mjekësisë në atë kohë. Për dekada besohej se kjo nuk mund të ishte e mundur. Sidoqoftë, bakteri Helicobacter i mësoi më mirë shkencëtarët. Helicobacter pylori jeton në mukozën e stomakut dhe akoma nuk sulmohet nga acidi gastrik ose nga enzimat tretëse. Kjo sepse bakteri ka gjetur një mënyrë për të krijuar një mjedis themelor rreth tij. Ajo prodhon një enzimë (ureaza), e cila nga ana tjetër mund të shndërrojë ure (e cila prodhohet në stomak gjatë tretjes së proteinave) në amoniak - dhe amoniaku është thelbësor. Nëse amoniaku alkalin takon acidin acid gastrik, të dy neutralizojnë njëri-tjetrin në mënyrë që acidi të mos arrijë kurrë bakterin. Tek problemet me stomak menjehere jipen antibiotikë! Pas zbulimit të tij në vitet 1980, Helicobacter pylori u gjet në një numër të madh njerëzish që vuanin nga problemet e stomakut. Në të njëjtën kohë, këta njerëz dukej se ishin më mirë nëse bakteri mund të shkatërrohej. Dhe kështu sot vlene që inflamacioni i mukozës së stomakut, ulçera e stomakut, ulçera e duodenit dhe ndoshta edhe kanceri i stomakut për një kohë të gjatë në shumicën dërrmuese të rasteve lindin nga një infeksion bakterial me Helicobacter pylori. Pasoja logjike konvencionale mjekësore është që në kombinimin e "problemit të stomakut dhe Helicobacter" ti jipen menjehere antibiotikët. Gjysma e botës ka Helikobakter në stomak Sidoqoftë, pyetja këtu është se çfarë e dobëson aq shumë stomakun, saqë papritmas mund të bëhet i ndjeshëm ndaj një bakteri? Për një bakter që, mund të zbulohet edhe në shumë njerëz që nuk kanë as ulçerë stomaku dhe as ndonjë problem tjetër të stomakut! Po, në realitet, gjysma e njerëzimit supozohet të jetë nikoqiri i Helicobacter pylori - dhe gjysma e njerëzimit definitivisht NUK vuan nga problemet e stomakut. Pra, Helicobacter pylori nuk mund të jetë VETEM shkaku i problemeve me stomakun. Stresi dobëson stomakun Për shkak të ndikimit të tij në mukozën e stomakut, stresi në çdo rast mund të shihet si një faktor që mund të ulë rezistencën gastrike në një masë të tillë dhe të ndryshojë mjedisin e tij në një mënyrë të tillë që bakteri të vendoset në radhë të parë ose të shumëzohet ose të ndryshojë në masën që është patogjene (pra te shkaktoj semundje). Ushqimi i gabuar terrorizon stomakun Ushqimi ka një ndikim po aq të madh. Stomaku është një nga organet e para që bie në kontakt me ushqimin tonë. Nëse ky ushqim ka qenë i përbërë nga ushqime shumë të përpunuara për vite dhe dekada që përmbajnë shumë aditivë ushqimorë sintetikë, por shume pak ndonjë substancë jetësore antioksiduese, atëherë mund të vlerësohet si një arritje e shkëlqyeshme e organizmit tonë nëse një mukozë gastrike NUK sëmuret. Një ushqim i tillë çon në zhvillimin e përbërjeve dhe toksinave në traktin tretës që organizmi ynë - i cili është ende i ndikuar nga Epoka e Gurit në shumë aspekte - nuk i njeh dhe që si rezultat e irriton dhe dëmton atë (dhe në radhë të parë mukozat e sistemit të tretjes) - dhe për këtë arsye edhe e ben të ndishme për bakterin Helicobacter. Inflamacion i stomakut dhe mukozave (Gastriti) Gastriti eshte kur dëmtohet mukoza e stomakut për shkak të një stimuli të jashtëm. Ky dëm quhet "erozion". Gastriti zakonisht (por jo gjithmonë) çon në rritjen e prodhimit të acidit gastrik (thartines)- ose sepse stomaku ndihet i kërcënuar dhe përpiqet të mbrojë veten me ndihmën e acidit gastrik ose sepse aktivizohet nga bakteri Helicobacter për të rritur prodhimin e acidit gastrik. Në të njëjtën kohë, funksionet vetëmbrojtëse të mukozës së stomakut mund të ulen, kështu që ajo të mos mund të mbrohet më nga acidi gastrik - si në një gjendje të shëndetshme. Kjo do të thotë që qelizat anësore të mukozës së stomakut nuk prodhojnë p.sh. mjaftueshem mukus. Të gjithë këta faktorë së bashku sigurojnë që mukoza e stomakut mund të gdhendet nga acidi gastrik i trupit dhe të tretet nga enzimat që tretin proteinat. Rezultati: Mukoza e stomakut pezmatohet dhe keshtu keni probleme me stomakun. Bëhet një dallim midis një forme akute dhe një kronike të gastritit. Dallimi është me të vërtetë vetëm kohëzgjatja. Nëse gastriti shfaqet papritmas dhe shërohet në një dritare kohore të menaxhueshme, atëherë është forma akute. Nëse simptomat zhvillohen në mënyrë tinëzare ose nëse gastriti akut fillimisht vazhdon, atëherë flitet për formën kronike.

Gastriti akut Gastriti akut zhvillohet papritmas për shkak të një substance të dëmshme që irriton ose dëmton shumë mukozen e stomakut. Substanca e dëmshme mund të jetë një nga këto: alkooli, ilaçet (barna kundër kancerit ose acidi i njohur acetilsalicilik) dhe kimikate (nëse, për shembull, gëlltiten aksidentalisht agjentë pastrues ose spërkatës kundër afideve ose të ngjashme). Lëndimet dhe situatat shokuese gjithashtu mund të shkaktojnë gastrit akut. Gastriti akut mund të çojë jo vetëm në probleme të stomakut por edhe në humbje të oreksit, të përziera, të vjella, diarre, dhimbje në pjesën e sipërme të barkut dhe - nëse nuk jeni të kujdesshëm - në gastrit kronik. Terapia e zakonshme për gastritin akut konsiston kryesisht në shmangien e stimulit nxitës, agjërimin për 1 deri në 2 ditë dhe më pas ngadalë duke u mësuar me ushqim të ngurtë lehtësisht të tretshëm. Sigurisht, pasi një gastrit është kapërcyer, duhet të shmangen ushqimet e skuqura, të pjekura, të yndyrshme dhe të vështira për t’u tretur, si dhe alkooli. Meqenëse Helicobacter kohët e fundit ka qenë në vëzhgim të problemeve të stomakut të çdo lloji, ajo gjithashtu shpesh gjendet në gastritin akut. Sidoqoftë, kjo nuk është për t'u habitur, pasi bakteri - siç është përmendur tashmë - është i pranishëm në gjysmën e njerëzve dhe më pas gjendet automatikisht tek ata që aktualisht po kalojnë gastrit akut. Sidoqoftë, nëse mund (gjithmonë) të jetë shkaku aktual i gastritit akut mbetet i diskutueshëm. Gastriti kronik Gastriti kronik mund të zhvillohet nga gastriti akut ose mund të zvarritet, d.m.th. të ndodhë pa një fazë akute. Mund të vërehet qartë (me të njëjtat simptoma si forma akute) ose -mund të jetë plotësisht pa simptoma. Në varësi të shkakut, ekzistojnë tre lloje të gastritit kronik:

 • Gastriti i tipit A njihet si një proces autoimun, që do të thotë që organizmi formon antitrupa kundër qelizave të mukozës së stomakut dhe i shkatërron ato.

 • Gastriti i tipit B thuhet se përbën 80 përqind të të gjitha sëmundjeve të gastritit. Eshte forma që i përshkruhet Helicobacter pylori dhe për të cilën bëhet fjalë kryesisht ky artikull.

 • Gastriti i tipit C zhvillohet për shkak të stimujve të rregullt në hyrje që stomaku nuk i pëlqen dhe që e irritojnë atë. Këto përfshijnë ilaçe (p.sh. barna anti-inflamatore jo-steroide (lehtësues të dhimbjeve anti-inflamatore që përshkruhen për dhimbje reumatizmale), por edhe disa antibiotikë), alkool, toksina të mykut, preferencë për ushqim dhe pije shumë të ftohta ose shumë të nxehta, por edhe përtypje të dobët.

Gastriti mund të shkaktojë komplikime të tmerrshme, përkatësisht dëmtime të rënda të mukozës, e cila mund të shfaqet në një ulçerë të stomakut, në gjakderdhje stomaku ose në një vrimë gastrike. Nëse ndodh gjakderdhje e brendshme nga mukoza e stomakut, kjo gjendje mund të shfaqet në të vjella të gjakut, në të ashtuquajturën jashtëqitje të ndenjur (jashtëqitje me përzierje të gjakut) dhe në anemi (për shkak të humbjes së gjakut nga gjakderdhja e brendshme). Ulçera e stomakut (ulçera) Termi ulçerë nganjëherë përdoret për t'iu referuar si një ulçerë në stomak dhe një ulçerë në duodenum. Ulçera e stomakut është një plagë në mukozen e stomakut ose zorrëve. Në raste më të lehta, preket vetëm shtresa e sipërme e mukozës. Sidoqoftë, e gjithë membrana mukoze ose i gjithë muri i stomakut gjithashtu mund të dëmtohet. Ulçera e duodenumit është më e zakonshme se ulçera e stomakut. Ulcerat mund të ndodhin shumë herë dhe prekin të dy stomakun dhe duodenumin në të njëjtën kohë. Nëse ulçera shtrihet thellë në mukozën, enët më të mëdha të gjakut mund të dëmtohen, gjë që mund të çojë në gjakderdhje të brendshme. Ashtu si me inflamacionin e mukozës së stomakut, shkaku i ulçerave gastrike ose duodenale është një marrëdhënie e trazuar midis faktorëve mbrojtës të stomakut (prodhimi i mukusit) dhe faktorëve gastrointestinal (pepsinë dhe / ose prodhim i tepërt i acidit). Si rezultat, pjesë të mukozës gastrike ose duodenale janë të mbrojtura në mënyrë joadekuate nga pepsina e enzimës tretëse të proteinave dhe sulmohen gjithashtu nga acidi gastrik. Çfarë ose kush çon në këtë marrëdhënie të trazuar midis faktorëve mbrojtës të stomakut dhe atyre shkatërrues të stomakut? Situata stresuese të vazhdueshme, pirja e duhanit e tepruar dhe terapitë me dozë të lartë me kortizon konsiderohen gjithashtu të dobishme për formimin e ulçerës së stomakut. Sidoqoftë, meqenëse Helicobacter pylori gjendet në 80 përqind të transportuesve të ulçerës gastrike dhe në pothuajse 100 përqind të atyre njerëzve që vuajnë nga ulçera duodenale, bakteri është gjithashtu i dyshuari kryesor këtu. Terapia mjekësore konvencionale për problemet e stomakut Terapia për ankesat e stomakut të tilla si gastriti kronik dhe ulçera e stomakut, si dhe ulçera duodenale në përgjithësi varet nga ajo që mjeku trajtues përshkruan si shkak, i cili zakonisht është bakteri Helicobacter (nëse gjendet në gastroskopi). Bakteri gjithashtu mund të zbulohet me një test gjaku, një stol ose, më thjesht, një test të frymëmarrjes. Thuhet se si inflamacioni i mukozës së stomakut ashtu edhe ulçera e stomakut ose duodenit do të zhdukeshin menjëherë sapo Helicobacter pylori të shkatërrohej - por VETEM nëse gastriti ose ulçera ishte shkaktuar nga Helicobacter, gjë që askush nuk e di paraprakisht. Kështu që hapi tjetër i mjekësinë konvencionale eshte: Çrrënjosja e Helicobacter. "Zhdukja" fjalë për fjalë do të thotë "nxjerrja e rrënjëve" dhe do të thotë "shkatërrimi i plotë" i bakterit. Mjekësia konvencionale përpiqet të zhdukë Helicobacter pylori me të ashtuquajturën terapi të trefishtë (e njohur edhe si terapi çrrënjosje). Në terapinë e trefishtë, merren dy antibiotikë të ndryshëm së bashku me një PPI (frenues i pompës protonike). Frenuesit e pompës protonike janë ilaçe që, ashtu si antacidet, nuk neutralizojnë drejtpërdrejt acidin në stomak. Në vend të kësaj, PPI tretet, përthithet në zorrë dhe kalon përmes qarkullimit të gjakut në qelizat e mukozës gastrike që prodhojnë acid gastrik. Atje ato pengojnë prodhimin e acidit gastrik duke bllokuar metabolizmin e qelizës. Terapia e trefishtë thuhet të jetë një metodë jashtëzakonisht e pakomplikuar dhe shpejt efektive për shumicën e pacientëve - keshtu thuhet! Kur terapia dështon ... Sidoqoftë, tani ka mjaft pacientë për të cilët terapia e trefishtë dështon, edhe nëse kryhet dy ose edhe tre herë ose zgjerohet në një terapi edhe më të fortë katërshe. Këta pacientë jo vetëm që vazhdojnë të vuajnë nga problemet e stomakut por edhe shpesh nga efektet anësore shtesë të terapisë. Këto efekte anësore mund të jenë aq të rënda saqë terapia duhet të ndalet. Ka të bëjë me dhimbje stomaku, urth, ndjenjë presioni në stomak dhe gjithçka tjetër që pacienti di tashmë për gastritin ose ulçerën e tij - vetëm pak më e theksuar dhe tani e zbukuruar me diarre (për shkak të florës së zorrëve të shkatërruar nga antibiotikët). Me qe ra fjala: marrja e probiotikëve gjatë terapisë së trefishtë duhet të rrisë ndjeshëm tolerancën e terapisë së trefishtë. Sidoqoftë, mjekët kurues shpesh harrojnë ta përmendin këtë. Nëse jeni me fat, farmacisti do t'ju kujtojë probiotikun kur merrni ilaçin e trefishtë. Terapia e trefishtë - thuhet - dështon kur Helicobacter është tashmë rezistent ndaj antibiotikëve të përshkruar. Vetëm kjo thenje ndaj tendencës së bakterit për të krijuar rezistencë duhet ta bëjë njeriun të dëgjojë me kujdes dhe - jo vetëm pacientët, por veçanërisht terapistët - duhet të kërkojë alternativa. Mund të ndodhë gjithashtu që terapia në fillim është e suksesshme, por pacienti shpejt infektohet përsëri me Helicobacter. Ky mund të jetë rasti sepse shumë njerëz (veçanërisht nëse kanë Paradontis) kanë koloni Helicobacter jo vetëm në stomak, por edhe në guret e dhembeve. Sidoqoftë, antibiotikët nuk kanë asnjë efekt në guret e dhembeve. Pas terapisë me antibiotikë, një gllënjkë e pështymës suaj mund të jetë e mjaftueshme dhe bakteret e reja Helicobacter nga guret e dhembeve kanë zbritur në stomak - dhe ju perseri keni problem! Masa natyrale për problemet e stomakut

 • Por çfarë bëjnë tani njerëzit me probleme në stomak, kur bakteret e tyre Helicobacter janë rezistent ndaj antibiotikëve të përshkruar?

 • Çfarë bëjnë njerëzit me probleme të stomakut që nuk mund të tolerojnë terapinë e trefishtë? Çfarë bëjnë njerëzit me probleme në stomak, kolonitë e Helicobacter të të cilëve u çrrënjosën, por që u infektuan përsëri?

 • Çfarë bëjnë njerëzit me probleme të stomakut që janë lodhur duke marrë bllokues të acidit (PPI) dhe efektet e tyre anësore?

 • Çfarë bëjnë njerëzit me probleme të stomakut që duan të rregullojnë si tepricën ashtu edhe mungesën e acidit gastrik natyrshëm?

 • Çfarë bëjnë njerëzit me probleme të stomakut, qëllimi i të cilëve nuk është zhdukja "vetëm", ​​por që dëshirojnë të shërojnë tërë trupin e tyre në një mënyrë holistike?

E para dhe më e rëndësishmja detyrë, si gjithmonë, është ta rikthejmë trupin në ekuilibrin e tij të shëndetshëm, të zgjojmë aftësitë e tij vetëshëruese dhe të korrigjojmë shkaqet reale të stomakut të sëmurë (mënyrë e gabuar e jetës dhe të ushqyerit). Kjo është mënyra e vetme për të hequr qafe me të vërtetë problemet e stomakut

 • Merrni kohë për të ngrënë! Shijoni vaktet tuaja dhe përtypni çdo kafshatë me kujdes. Mos e nënvlerësoni këtë këshillë. Shpesh mund të ketë efekte të mëdha shëruese më vete, pasi përtypja e kujdesshme lehtëson organet e tretjes, lehtëson tretjen dhe përmirëson thithjen e lëndëve ushqyese. Prandaj, stërviteni që të përtypni plotësisht. Nuk kushton asgjë dhe vlen më shumë sesa të blini ilaçe të shumta orale.

 • Hani vetëm kur jeni të uritur! Mos lejoni që koha ose oraret e tjera të diktojnë se kur duhet të hani.

 • Mos hani shumë nxehtë ose shumë të ftohtë! Një stomak i ndjeshëm nuk mund të përballojë mirë ekstremet e temperaturës. Ai mund ta përpunojë ushqimin më së miri kur është në temperaturën e trupit.

 • Mos pini asgjë me ushqimin tuaj! Edhe pse thuhet përsëri dhe përsëri se është një “përrallë” që nuk duhet të pini asgjë me vaktin tuaj, provojeni më parë. Sepse shpesh rezulton se është shumë mirë të mos pini asgjë me vaktin tuaj. Më mirë të pini një gotë ujë një orë para se të hani dhe pastaj përsëri një orë pasi të keni ngrënë. Për shkak se pijet mund të hollojnë lëngjet e tretjes dhe kështu e bëjnë më të vështirë aktivitetin tretës

 • Mendoni për një rehabilitim të zorrëve! Një rehabilitim i zorrëve përbëhet nga të paktën tre përbërës: bentoniti ose zeoliti, pluhuri i lëvozhgës së psiliumit dhe një probiotik. Të tre janë idealisht të përshtatshëm për të rehabilituar jo vetëm zorrët, por të gjithë sistemin e tretjes dhe kështu edhe stomakun dhe gjithashtu për të rigjeneruar mukozat.

 • Bentoniti dhe zeoliti lidhin acidin e tepërt të stomakut dhe thithin të gjitha llojet e toksinave në organizëm (përfshirë toksinat metabolike të Helicobacter pylori) në mënyrë që t'i nxjerrin ato me jashtëqitje.

 • Pluhuri i lëvozhgës së psiliumit rrit peristaltikën e zorrëve dhe për këtë arsye - nëse merret me shumë lëngje - mund të lehtësojë kapsllëkun e mundshëm, i cili dihet të jetë shkaku i thartines

 • Një probiotik me cilësi të lartë (p.sh. Combi Flora SymBio) së bashku me një prebiotik (p.sh. inulin) gjithashtu mund të rregullojë aktivitetin tretës dhe ka një efekt shumë pozitiv në të gjitha ankesat gastrointestinale.

 • Sigurisht, duhet të shmangen ushqimet irrituese të tilla si sheqeri, ushqimet shumë të yndyrshme, alkooli, ushqimet e tymosura dhe, nëse është e mundur, të gjitha ushqimet e denatyruara (ushqime të përpunuara në mënyrë industriale) që zhvillojnë substanca toksike gjatë tretjes ose që tashmë përmbajnë substanca toksike (p.sh. aditivë sintetikë të ushqimit).

 • Një program deacidifikimi mund të përdoret për të rregulluar ekuilibrin acid-bazë.

 • Ju gjithashtu duhet të mendoni për masat e zakonshme që janë pjesë e një jetese të shëndetshme dhe ushqimi në përgjithësi, të tilla si pirja e ujit të pastër, jo të gazuar, ushqimet e pasura me baze alkaline, ushtrimet fizike, gjumi i rregullt, momentet e mjaftueshme të relaksimit, rrezitja me mase ne diell etj.

 • Rekomandohet gjithashtu marrja e bentonitit ose zeolitit. Jo vetëm sepse këto toka minerale lidhin acidin e tepërt, por veçanërisht sepse thithin toksina bakteriale dhe substanca të tjera të dëmshme që krijohen nga prania e Helicobacter dhe kështu mund të japin një kontribut të rëndësishëm në rigjenerimin e mukozës së stomakut.

 • Sipas studimeve, vaji i lirit ka një efekt anti-ulçerë në stomak. Vaji i lirit ishte edhe më i aftë të mbronte nga ulcerat gastrike sesa ilaçi konvencional i përdorur në mjekësi (ranitidina). 1 deri në 3 lugë vaj liri të rekomanduara çdo ditë për një dietë të shëndetshme janë veçanërisht të dobishme për njerëzit me probleme në stomak.

Masat natyrore kundër Helicobacter pylori Sidoqoftë, përveç kësaj, veçanërisht kundër Helicobacter pylori - nëse çrrënjosja e tij duhet të jetë e nevojshme për të lehtësuar problemet e stomakut - ushqimet e mëposhtme antibakteriale (të cilat nuk janë vetëm efektive kundër Helicobacter, por përgjithësisht kundër baktereve patogjene) mund të integrohen në menunë e përditshme ose rutinën ditore ushqimore:

 • Vendi i parë këtu është lakra e bardhë. Mund të përdoret në formën e lëngut të freskët të shtrydhur (1 deri në 3 gota në ditë), i cili tashmë ka treguar rezultate të shkëlqyera në studime. Sidoqoftë, filloni me sasi të vogla të lëngut në mënyrë që organizmi të mësohet me terapinë e lëngjeve. Lakra e bardhë gjithashtu mund të konsumohet në formën e sasive të vogla të sallatës së lakrës së bardhë të papërpunuar çdo ditë.

 • Perimet e tjera të lakrës, të tilla si brokoli, gjithashtu duhet të perdoren rregullisht. Brokoli mund të erëzojë sallatën shumë mirë në formën e lakërve të brokolit. Lakrat e rrepkës kanë një efekt të ngjashëm të dobishëm. Ato përmbajnë të gjitha substanca sekondare bimore, të cilat nga njëra anë kanë një efekt të fuqishëm antioksidues dhe nga ana tjetër mund të zhdukin drejtpërdrejt Helicobacter

 • Hudhra gjithashtu ka një efekt shumë të mirë antibakterial, por për këtë qëllim duhet të hahet çdo ditë e freskët dhe e gjallë, i cili ndoshta nuk do të rrisë popullaritetin personal në punë dhe familje në mënyrë të konsiderueshme dhe për këtë arsye nuk është një mundësi për të gjithë.

 • Antioksidantët lutein dhe zeaxanthin janë të njohur për vetitë e tyre anti-tumorale, antibakteriale, antioksiduese dhe stimuluese të sistemit imunitar, kështu që përdorimi i tyre duhet të përfshihet në terapinë e Helicobacter. Luteina dhe zeaksantina gjenden në sasi shumë të mëdha në perimet me gjethe jeshile të freskëta, barishtet dhe perimet e lakrës, në mënyrë që të rekomandohet shumë konsumi i sallatave të freskëta ose - edhe më mirë - konsumi i Smootheve jeshile (kliko ketu per rezeptet) dhe pijeve me bar kur është i pranishëm Helicobacter. Përveç kësaj, këto super ushqime kanë një efekt shumë qetësues, rregullues dhe pastrues në traktin gastrointestinal për shkak të potencialit të tyre alkalin dhe përmbajtjes së lartë të klorofilit.

 • Efekti antioksidant i një diete të shëndetshme mund të rritet gjithashtu me antioksidantë me cilësi të lartë, shumë efektivë dhe shumë të përqendruar si p.sh. B. astaksantina, OPC ose kurkumina mund të.

 • Në një studim saudit në 2010, u zbulua se farat e qimnonit të zi eliminojnë Helicobacter ngjashem si terapina e trefishtë - në një dozë prej 2 gramësh në ditë. (1 gram dhe 3 gram, megjithatë, nuk ishin shumë efektive)

 • Lëngu i boronicës se kuqe (Cranberry) mund të integrohet gjithashtu shumë mirë në terapinë anti-Helicobacter. Një studim nga Universiteti i Pekinit tregoi se disa subjekte morën një test negativ Helicobacter pasi morën një çerek litër lëng boronicë dy herë në ditë për 90 ditë.

 • Xhensen i kuq kundër infeksioneve të Helicobacter

 • Ekstrakti i farës së grejpfrutit vepron kundër Helicobacter

 • Disa terapistë naturopatik rekomandojnë dy masat e mëposhtme natyrore antibakteriale dhe antioksiduese për të zhdukur Helicobacter: mjaltë Manuka dhe çaj rokrozë.

 • Ne tashmë kemi shpjeguar më lart dhe në detaje këtu sa e rëndësishme është marrja e probiotikëve gjatë terapisë anti-Helicobacter (qoftë me antibiotikë apo mjete naturopatike): Probiotikët luftojnë Helicobacter

Nëse shumica e këtyre masave (ose edhe të gjitha) kryhen së bashku për disa muaj (të paktën 6 muaj), atëherë shansi është shumë i madh që Helicobacter pylori të jetë zhdukur, gjë që mjeku mund ta kontrollojë me procedurat e zakonshme diagnostikuese.

428 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Commentaires


bottom of page