top of page
  • Qendra e Shëndetit

Xhenxhefili lufton shumë sëmundje


E kryer nga Spitali Svensborg në Danimarkë, një provë dhe studim klinik i sëmundjes së detit ka treguar se xhenxhefili ishte po aq efektiv sa dhe superior ndaj ilaçeve pa recetë në trajtimin e sëmundjeve të lëvizjes. Është me të vërtetë një opsion më i sigurt sesa ilaçet pa recetë që shkaktojnë përgjumje. Në një provë tjetër klinike të kryer nga Departamenti i Anesteziologjisë në Spitalin e Shën Bartolomeut në Londër, studiuesit ishin në gjendje të tregonin se 1g pluhur xhenxhefili ishte po aq efektiv në parandalimin e përzierjes dhe të vjellave postoperative, si qetësuesi që përdoret zakonisht nga spitalet dhe shumë më i sigurt.


Xhenxhefili është gjithashtu efektiv për të lehtësuar ashpërsinë e përzierjes dhe të vjellave të shtatzënisë. Përdorimi i xhenxhefilit për të shuar sëmundjen e mëngjesit nuk ngre rrezikun e defekteve të lindjes, sipas një studimi të ri të bashkë-autoruar nga Dr. Gideon Koren, drejtor i Programit Motherisk në Spitalin për Fëmijët e Sëmurë në Toronto, Kanada. Efektet e zvogëlimit të sëmundjes duken më të theksuara kur xhenxhefilin e merrni së bashku me pak mjaltë.

Xhenxhefili është përdorur në mjekësinë Ayurvedic për trajtimin e inflamacionit dhe reumatizmit. Hulumtimi indian tregoi se një ekstrakt shumë i pastruar dhe i standardizuar i xhenxhefilit kishte një efekt statistikisht të rëndësishëm në zvogëlimin e simptomave të osteoartritit të gjurit.

Hulumtimet konfirmojnë se xhenxhefili vepron si një agjent anti-trombotik dhe anti-inflamator tek njerëzit. Shtë treguar se ka veti antibiotike në epruvetat (vret salmonelën dhe bakteret e stafilokokut), dhe vepron si një agjent kundër ulcerës tek kafshët. Gjithashtu, ajo ka veprim anti-depresiv, anti-diarreal dhe antioksidant të fortë. Xhenxhefili është gjithashtu i lartë në aktivitet kundër kancerit.


Xhenxhefili është përdorur me sukses në trajtimin e të vjellave, dhimbjeve të kokës, kongjestionit të gjoksit, kolerës, ftohjeve, diarresë, dhimbjeve të stomakut dhe sëmundjeve nervore.

Hulumtime të tjera mbi gingerololët e demonstruara, përbërësit aktivë të xhenxhefilit (rizoma e Zingiber officinale, Roscoe), përfaqësojnë një klasë të re potenciale të frenuesve të aktivizimit të trombociteve. Efektet e hollimit të gjakut të xhenxhefilit llogaritin përfitimet e tij të mëdha për pacientët me sëmundje të zemrës.


Përtypja e një pjese të vogël të xhenxhefilit të freskët me pak mjaltë, pirja e ujit me disa pika ekstrakt xhenxhefili, ose marrja e kapsulave të pluhurit të xhenxhefilit janë opsionet më të mira të zgjedhjes.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

98 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Komentarze


bottom of page