top of page
transmission-mast-g286f9c25e_640.jpg

Mjedisi
Rrezatimi

Mbrojta nga Elektrosmogu (Wi-fi, telefonat celular, etj)

Teknologjitë pa tela janë të pranishme në të gjitha fushat e jetës dhe me siguri do të qëndrojnë të tilla për një kohë. Komunikimi celular përmes telefonit celular dhe smartphone, si dhe transferimi i informacionit pa tela me WLAN dhe teknologjitë përkatëse. Përveç faktit se disponueshmëria e përhershme është vërtetuar se është stresuese dhe për këtë arsye vetëm paraqet një rrezik për shëndetin, poashtu stresuese është edhe rrezatimi përmes antenave me frekuencë të lartë  të cilave ne shpesh i nënshtrohemi pak a shumë vullnetarisht gjatë gjithë kohës.

Për shumë vite, mekanizmat e veprimit të rrezatimit elektromagnetik nën kufijtë ligjorë ishin të panjohur. Për shkak të sasive të vogla të energjisë, çdo efekt u mohua kategorikisht. Sidomos hulumtimet e fundit ndërkohë kanë dhënë rezultate interesante: Rrezatimi me frekuencë të lartë krijon stres oksidues në qeliza. Me stres të vazhdueshëm, trupi nuk mund të rimarrë ekuilibrin e tij natyror - me pasoja për shëndetin. Prandaj reduktimi dhe mbrojtja nga elektrosmogu eshte nje faktore shume i rendesishem per sistemin tone imunitar.

Por ajo që ne mund të bëjmë është që me vetëdije të merremi me teknologjitë moderne, të merremi me rreziqet dhe në këtë mënyrë të shmangim ngarkesat e panevojshme.

Ka shumë mënyra për përdorimin e arsyeshëm të telefonave celularë, telefonave pa tel dhe WLAN , të cilat janë burimet më të fuqishme të rrezatimit në shtëpi dhe në punë.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page