top of page
Image by Emma Simpson

Trupi
Sistemi imunitar

Të qëndrosh i shëndetshëm ose të bëhesh i shëndetshëm do të thotë të mos dëmtosh ose të rivendosësh aftësitë vetëshëruese të trupit (sistemi imunitar, homeostaza). Të gjitha organet e sistemit imun, qelizat e tyre, antitrupat, inflamacionet, ethet etj. së bashku formojnë sistemin imunitar të trupit apo edhe fuqin vetëshëruese të trupit. Ato punojnë paralelisht dhe bashkarisht, sigurojnë një "rrjet mbrojtëse" të dendur në të gjithë trupin dhe mbrojnë organizmin - në rastin më të mirë - nga të gjitha fatkeqësitë.

Kjo fuqi vetëshëruese e trupit me fjalë tjera është sistemi ynë imunitar.

 

Një sistem i fortë imunitar është në qendër të mirëqenies sonë. Një sistem i dobët imunitar, megjithatë, mund të forcohet në çdo kohë. Këtu mund të gjeni shumë artikuj.

 

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page