top of page
Image by bruce mars

Gjumi është një pjesë e rëndësishme e jetës sonë. Trupi dhe mendja kanë nevojë për gjumë për rigjenerimin jetësor dhe relaksimin. Nuk ka jetë pa gjumë. Mjafton të flemë shumë pak për të pasur shumë më pak jetë. Mungesa e gjumit mund të ketë pasoja të pakëndshme.

Lodhja është shenjë paralajmëruese e çdo sëmundjeje, qoftë kancer, sëmundje e zemrës, etj. Edhepse ulja e funksionit të mëlçisë ose një sistem imuniteti i dobësuar ose ushqimi i tepruar mund të çojnë në lodhje, shkaku kryesor i lodhjes në shumicën e rasteve është mungesa e gjumit, d.m.th. mungesa e gjumit para mesnatës.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page