top of page
  • Qendra e Shëndetit

Çfarë bëjnë skorjet (mbeturinat) në trup


Ekzistenca e skorjeve akoma mohohet nga mjekësia konvencionale. Arsyeja nuk është domosdoshmërisht mosekzistimi aktual i skorjeve, por më tepër mungesa e definicionit për termin skorje. Dhe kjo është pikërisht detyra e artikullit tonë vijues: Ai do të sqarojë një herë e përgjithmonë se çfarë janë produktet e mbeturinave dhe kështu do t'i japë të gjithëve mundësinë që t'i nënshtrohen një trajtimi të shëndetshëm detoksifikimi - edhe ata që deri më tani kanë besuar se mbeturinat nuk kanë egzistuar fare.


Skorje? Mjekësia konvencionale është e panjohur

Mjekësia konvencionale dhe pasuesit e saj duan të jenë të verbër dhe të shurdhër kur bëhet fjalë për masat e detoksifikimit dhe pastrimit. Me një ngritje të supeve, dikush sugjeron që as nuk e di se çfarë saktësisht nënkuptohet me skorje, çfarë duhet të pastrohet më pas. Gjithashtu, nuk duhet të mungojë të theksohet se termi skorje është në të vërtetë i njohur vetëm në lidhje me mbetjet e djegies së industrisë së metaleve.


Çfarë janë skorjet?

Përveç faktit se një term mund të ketë disa kuptime, madje edhe krejtësisht të ndryshme, këta njerëz ndoshta nuk e kanë idenë se sa afër janë me zgjidhjen e enigmës. Kushdo që ka kryer tashmë një detoksifikim me ndihmën e një pastrimi të plotë të zorrës së trashë, për shembull, e di se sa - thjesht optikisht - produktet e mbeturinave të trupit (të paktën ato në traktin tretës) dhe ato nga furrat e larta të industrisë së metaleve janë të ngjashme.


Në rastin e pastrimit vërtet efektiv të zorrës së trashë, "materialet" e ngjashme me gomën në të ngurta, ndonjëherë të zeza të thella shpesh ekskretohen, dhe përvoja ka treguar se mirëqenia e njerëzve në fjalë është përmirësuar jashtëzakonisht pasi ata janë zhdukur në sistemin e kanalizimeve. Kur shikoni ekskretime të tilla, askush nuk befasohet se si erdhi termi skorje në lidhje me detoksifikimin ose pastrimin fizik.


Skorja si depozita të vjetra

Këto skorje ndonjëherë janë depozita të vjetra që kanë lindur për shkak të ushqyerjes së dobët dhe një stili jetese jo të shëndetshëm. Shumë ushqime moderne dhe të përpunuara në mënyrë industriale (p.sh. produktet e gatshme, produktet e mishit të nxehtë, yndyrnat e nxehta, produktet e niseshtesë të nxehtë) nuk mund ose nuk mund të përpunohen plotësisht nga sistemi tretës i njeriut, dhe kështu sasi të vogla të mbetjeve të patretura depozitohen në villat e mukozës së zorrëve cipë çdo ditë.


Skorja si shtresa mukusi në zorrë

Shumë ushqime të përpunuara në mënyrë industriale ose përbërësit e tyre (p.sh. proteina të caktuara, por edhe substanca të tilla si aditivët e kudondodhur të ushqimit sintetik) gjithashtu klasifikohen si helm nga trupi, kështu që ai prodhon mukus - siç ndodh gjithmonë kur helmet arrijnë.


Kjo mukus supozohet të mbulojë toksinat ose substancat e huaja të dyshimta dhe të sigurojë që ato të mund të ekskretohen pa dëmtuar trupin. Meqenëse ushqimet e gatshme, pijet e buta, alkooli, produktet e qumështit me temperaturë shumë të lartë, sallam, etj. Konsumohen jo vetëm një herë në javë, por shumë shpesh çdo ditë, një sasi e madhe e mukusit formohet çdo ditë. Mukusi në sasi të vogla mund të ekskretohet.


Skorjet janë kudo

Sidoqoftë, nëse sasi të mëdha të mukusit grumbullohen çdo ditë, atëherë kjo tejkalon aftësinë e trupit për të nxjerrë jashtë. Mukoza mbetet në zorrët. Sidoqoftë, vetëm një pjesë e mukusit të formuar mund të mbahet e lëngshme, pjesa tjetër ngurtësohet dhe vendoset.


Kjo mukus i ngurtësuar ngjit villin në zorrën e hollë dhe muret e zorrëve në zorrën e madhe. Ajo pengon lëvizjen natyrale të zorrëve. Dhe kështu këto shtresa të mukusit janë të vendosura poshtë dhe njëra mbi tjetrën në aparatin tonë tretës, por edhe në traktin respirator dhe sistemin limfatik.


Në fund të fundit, ato dobësojnë trupin gjithnjë e më shumë. Në zorrë, peristaltika (lëvizja e zorrëve) ngadalësohet. Si rezultat, as përmbajtja aktuale e zorrëve nuk ekskretohet shpejt, për të mos përmendur shtresat e vjetra të mukusit. Dispepsia është shenja e parë e kësaj situate.


Skorjet nga acidet

Përveç kësaj, produktet përfundimtare metabolike të trupit (acidet) - nëse ato prodhohen më shumë - mund të bëhen produkte mbeturinash ndotëse. Acidet formohen gjatë metabolizmit të një diete dhe stili jetese kryesisht acid -formues dhe duhet të neutralizohen në trup - përndryshe ato do të gërryen indet dhe organet.


Në thelb, është një masë rutinë e trupit, pasi acidet dhe toksinat kanë hyrë gjithmonë në trupin e njeriut në sasi të caktuara dhe duhej të neutralizoheshin.


Skorje me tepric

Problemi me këtë është tani që sasitë ditore të acideve dhe toksinave që hyjnë në trup janë shumëfishuar gjatë dekadave. Organizmi dhe organet e tij ekskretuese (zorrët, lëkura, mushkëritë, veshkat) janë të mbingarkuar nga kjo. Si rezultat, disa nga acidet e neutralizuara (kripërat) mbeten në trup.


Vetëm tani, kur kripërat që rezultojnë nuk ekskretohen, por depozitohen në trup, ne flasim edhe për skorjet këtu. Skorja mund të "ruhet" në vende të ndryshme në trup - për shembull në indin lidhës. Një nga pasojat është se indi i fashës ngjitet së bashku.


Skorje në indin lidhës

Indi ynë lidhës është parë gjithmonë si një ind mbushës dhe mbulues kryesisht i padobishëm. Dukej se kishte vetëm detyrën e mbushjes elastike të hapësirave midis eshtrave, organeve dhe muskujve. Por indi lidhës jo vetëm që mban të gjitha organet e trupit në vend, por gjithashtu siguron që të gjitha qelizat e organeve të furnizohen me gjak të mjaftueshëm dhe kështu me lëndë ushqyese, minerale, ujë dhe oksigjen.


Në të njëjtën kohë, qelizat e organeve lëshojnë produktet e tyre të mbeturinave në indin lidhës në mënyrë që ato të ekskretohen. Indi lidhës duhet të përmbushë një funksion jashtëzakonisht të rëndësishëm tranzit, sepse vetëm nëse furnizimi dhe asgjësimi funksionon në organizëm, ne qëndrojmë të rinj, tërheqës dhe të shëndetshëm. Sidoqoftë, sapo të ketë ngushtica në këtë proces, procesi i plakjes fillon me të gjitha sëmundjet e tij.


Skorjet zvogëlojnë elasticitetin e indit lidhës

Uji i ruajtur në indin lidhës garanton elasticitetin dhe fleksibilitetin e indit lidhës. Nëse indi lidhës tani keqpërdoret si vend depozitimi i mbeturinave, atëherë ai nuk mund të heqë plotësisht produktet e mbeturinave të qelizave dhe gjithashtu nuk do t'i furnizojë qelizat me lëndë ushqyese të mjaftueshme. Si rezultat, i gjithë trupi vuan nga funksioni i dëmtuar i indit lidhës.


Indi lidhës përfshin ligamentet, tendinat, kërcin e kyçeve dhe kapsulat e kyçeve, disqet ndërvertebral, indet nervore, muret e zorrëve dhe stomakut, lëkurën, flokët, thonjtë e duarve dhe thonjtë e këmbëve, si dhe indin që rrethon dhe lidh organet dhe enët e gjakut. Në varësi të vendit ku depozitohet skorja, atëherë shfaqen ankesat përkatëse.


Skorjet në trup çojnë në ...

Ndërsa skorja grumbullohet, funksioni i indit lidhës kufizohet gjithnjë e më shumë nga skorjet e depozituara. Ne e vërejmë këtë në gjendjen e lëkurës (bëhet e plogësht dhe e rrudhosur), flokët (bëhen të brishtë), nyjet (humbin lëvizshmërinë), tendinat dhe ligamentet (ato nuk janë më aq elastike sa ishin në një të ri mosha), disqet ndërvertebral (ato shkaktojnë probleme të dhimbshme), etj.


Në shumicën e grave, dobësia e indit lidhës shfaqet herët a vonë në formën e venave me variçe ose lëkurës së varur dhe të çara në vithe dhe këmbë (celulit).


Skorje nga toksinat

Për më tepër, shumë toksina të ndryshme nga mjedisi ynë derdhen në trupin tonë çdo ditë. Ai përpiqet ta zbusë këtë me ndihmën e mekanizmave të tij të detoksifikimit, i cili me siguri do të ketë sukses në disa raste. Sidoqoftë, edhe këtu, shumë më tepër toksina hyjnë në trup sesa mund të ekskretohen. Dhe kështu ato gjithashtu ruhen përkohësisht në trup - me shpresën se pronari i trupit një ditë do të vinte me idenë e kryerjes së një kurimi pastrimi. Pastaj këto helme mund (të paktën në një masë vendimtare) të shkarkohen përsëri. Është për shembull


  • Toksinat mjedisore nga tymi i shkarkimit ose nga ushqimi që është trajtuar me toksina bujqësore (pesticide, herbicide, fungicide).

  • Kimikatet nga produktet konvencionale të kujdesit personal, kozmetika, detergjentët dhe agjentët e pastrimit, nga tretësit, ngjitësit dhe nga gjërat që tingëllojnë aq të padëmshme sa stilolapsat, lodrat, materialet e paketimit dhe sapunët si p.sh. B. Bisphenol A dhe Triclosan

  • Toksinat e banimit nga ruajtësit e drurit (në mobilje, veshje me dru, dysheme me parket, korniza të dritareve, etj.), Nga materiale ndërtimi, veshje dhe tekstile (shtëpi)

  • Helmet që i shtohen ujit të pijshëm siç është klori (si dhe komponimet kimike që mund të lindin nga reagimi i klorit me substanca të tjera në ujë) dhe helme që mund të gjenden natyrshëm në ujin e pijshëm si p.sh. B. uraniumi ose arseniku.

  • Aditivë sintetikë ose të prodhuar ndryshe në laborator në ushqime të tilla si B. Konservantët, ngjyrat, përforcuesit e aromës, agjentët kundër shkumës, aromat, acidifikuesit dhe shumë më tepër; më shumë nën ushqimet e gatshme

  • Helmet e kënaqësisë (nikotina, kafeina, alkooli, kripa e tryezës, sheqeri)

  • Mjekim

  • Metalet e rënda nga mbushjet e dhëmbëve etj.


Kurat detoksifikuese ndihmojnë

Duke pasur parasysh këtë situatë, kushdo që këmbëngul se nuk ka skorje jeton diku, thjesht jo në realitetin tonë. Detoksifikimi nuk janë thjesht një shpikje qesharake që disa apostuj të shëndetit preferojnë ta bëjnë në pranverë, por një masë e mrekullueshme gjatë gjithë vitit për të hequr qafe produktet e bezdisshme të mbeturinave që mund të kenë një ndikim të madh në mirëqenien tonë.


Detoksifikimi i produkteve të mbeturinave të zorrëve

Mbetjet e zorrëve mund të zgjidhen dhe eliminohen me ndihmën e pastrimit të zorrës së trashë. Në të njëjtën kohë, flora e zorrëve është ndërtuar dhe - në varësi të llojit të pastrimit të zorrëve - organizmi furnizohet me minerale të vlefshme nga koralet e detit Sango. Mund të gjeni më shumë informacion në seksionin Pastrimi i zorrës së trashë.


Detoksifikimi përmes deacidifikimit

Skorjet nga të gjitha qoshet e tjera të trupit hiqen me ndihmën e një programi të plotë të deacidifikimit, intensitetin e të cilit mund ta përcaktoni vetë. Mund të gjeni më shumë informacion në tekstin Acidifikimi.


Detoksifikimi me kurën detoksifikuese

Një dietë alkaline duhet të praktikohet së bashku me të dy opsionet e kurimit. Si një hyrje në këtë mënyrë të re të të ushqyerit dhe të shijuarit, rekomandohet trajtimi i detoksifikimit nga Fair Trade Handels AG. Kjo është një kurë veçanërisht efektive, 4-javore që është zhvilluar sipas udhëzimeve ushqimore-fiziologjike dhe ju siguron një plan të veçantë ushqyes dhe receta alkaline.


 

Burimet e artikullit:

  • Was Schlacken im Körper bewirken - Zentrum der Gesundheit

73 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page