top of page
  • Qendra e Shëndetit

D -Mannose - Ilaçi natyral për cistitin (inflamacioni i fëshikzës urinare)D-manoza është një lloj sheqeri që lidhet me glukozën, por mezi metabolizohet në trup. Në vend të kësaj, D-manoza ekskretohet në urinë. Gjatë rrugës përmes fshikëzës, D-manoza lidhet me bakteret që shkaktojnë infeksione të traktit urinar dhe infeksione të fshikëzës.


D-manoza kundër infeksioneve të traktit urinar

D-Manoza ndihmon kundër infeksioneve të traktit urinar dhe infeksioneve të fshikëzës dhe zëvendëson antibiotikët me shumë efekte anësore.


Infeksionet e traktit urinar dhe infeksionet e fshikëzës janë shqetësuese. Veçanërisht kur urinoni, fshikëza digjet dhe dhemb - por shpesh edhe në pushim. Ndjenja e fshikëzës së mbushur thjesht nuk largohet, megjithëse mund të jepni vetëm disa pika në të njëjtën kohë në tualet - dhe vetëm me dhimbje.


Ndonjëherë as nuk mund të ulesh më, ndjenja në bark është aq e pakëndshme. Kështu që nuk kalon shumë kohë për të shkuar te mjeku. Në shumicën dërrmuese të të gjitha rasteve, megjithatë, ata përdorin antibiotikë. Përndryshe, paralajmëron ai, ekziston rreziku i inflamacionit të veshkave nëse bakteret ngrihen në drejtim të veshkave.


Alternativa natyrore për cistitin

Por ka edhe opsione të tjera - më të tolerueshme -. Sepse shumë infeksione të traktit urinar dhe cistiti zhduken me masat holistike të paraqitura këtu: Asnjëherë më cystitis!


Avantazhi i madh i metodave të shërimit naturopatik është se ato janë të paktën po aq efektive sa antibiotikët kur kryhen në mënyrë të vazhdueshme. Me ndryshimin e madh që masat naturopatike nuk kanë efekte anësore negative, në të njëjtën kohë forcojnë sistemin imunitar dhe kështu kontribuojnë në një shërim të vërtetë. Prandaj, një infeksion i përtërirë ka shumë më pak mundësi.


Pas terapisë me antibiotikë, nga ana tjetër, ekziston rreziku që sistemi imunitar të dobësohet për shkak të florës së prekur të zorrëve, shpesh infeksioneve mykotike (kërpudhave të zorrëve dhe / ose vaginale) dhe jo rrallë cistitit të ardhshëm shumë shpejt.


D -Manoza funksionon si antibiotikë - vetëm pa asnjë efekt anësor

Përveç mënyrave natyrale për të luftuar cistitin e përmendur në lidhjen e mësipërme, ekziston një metodë tjetër që ndihmon në mënyrë të besueshme me infeksionet e traktit urinar: D-manozë.


D-Mannose funksionon ashtu si antibiotikët, nuk ka efekte anësore dhe madje mund të përdoret në mënyrë parandaluese në mënyrë që cistiti të mos kthehet në radhë të parë.


D -Manoza është - ashtu si glukoza (sheqeri i rrushit) ose fruktoza (sheqeri i frutave) - një sheqer i thjeshtë. D-manoza gjithashtu gjendet natyrshëm në ushqime, por në sasi dukshëm më të vogla se sa sheqernat e thjeshtë të njohur të glukozës dhe fruktozës.


Krahasuar me glukozën, D-manoza absorbohet vetëm shumë ngadalë, rreth tetë herë më ngadalë se glukoza. Vetëm një pjesë e vogël e D-manozës metabolizohet. Shumica e manozës ekskretohet e pandryshuar në urinë. Dhe kjo është pikërisht përparësia e madhe e D-manozës. D-manoza tani rrjedh me gjak drejt në veshka dhe prej andej në fshikëz.


Këtu lidhet me bakteret (p.sh. Escherichia coli) që janë përgjegjës për shumicën e infeksioneve të traktit urinar. Lidhur me D-manozën, bakteret nuk mund të ngjiten më në murin e fshikëzës. Djemtë e këqij nuk kanë zgjidhje tjetër përveçse ta lënë veten të lahen në tualet me urinë. Trakti urinar dhe fshikëza së shpejti janë të pastra nga bakteret gjatë terapisë me D-manozë dhe më në fund mund të shërohen.


D -Manoza - Një profilaksi e sigurt

Efekti i shkëlqyer parandalues ​​i D-manozës është konfirmuar tashmë në një studim klinik në Kroaci. Ekzaminimi u zhvillua në Spitalin e Përgjithshëm Zabok në Zabok dhe në Qendrën Spitalore Klinike në Zagreb:


308 gra me cistit akut dolën vullnetarë. Të gjitha grave u është dashur në mënyrë të përsëritur të merren me infeksione të traktit urinar në të kaluarën. Pas trajtimit të zakonshëm me antibiotikë, gratë u ndanë në tre grupe.


Grupi 1 mori 2 gram D-manozë të trazuar në 200 ml ujë çdo ditë për gjashtë muaj. Grupi 2 mori 50 mg nitrofurantoin (një antibiotik) çdo ditë për të njëjtën periudhë. Grupi 3 nuk mori asnjë masë profilaktike dhe kështu shërbeu si një grup kontrolli.


Gjithsej 98 nga gratë pësuan një tjetër cistit gjatë periudhës së studimit. 62 prej tyre i përkisnin grupit të kontrollit. Në fund të fundit, 21 gra nga grupi i antibiotikëve morën një infeksion tjetër të fshikëzës dhe vetëm 15 gra nga grupi D-mannose.


Pothuajse 18 përqind e pacientëve në grupet 1 dhe 2 u ankuan për efektet anësore, por shumë më tepër në grupin e antibiotikëve sesa në grupin D-mannose.


Studiuesit e përfunduan studimin e tyre me fjalët se D -manoza është shumë e përshtatshme për parandalimin e infeksioneve të traktit urinar dhe cistitit - veçanërisht për njerëzit që vuajnë nga cistiti i përsëritur.


Sigurisht, përdorimi i D-manozës nuk është i kufizuar në profilaksinë. D-manoza gjithashtu mund të shoqërojë terapinë e cistitit akut ose kronik dhe të integrohet në programin holistik të masave.D-manoza në një sëmundje të rrallë trashëgimore: sindroma CDG e tipit 1

D-manoza gjithashtu mund të jetë një ilaç efektiv për sëmundjen e rrallë metabolike sindromi CDG i tipit 1. CDG qëndron për Çrregullimet e lindura të glikoproteinës. Ata të prekur nga këto sëmundje të ashtuquajtura trashëgimore të glikozilimit vuajnë nga simptoma shumë të ndryshme, kështu që nuk mund të përshkruhet një pamje klinike uniforme. Disa organe ose vetëm një i vetëm shumë specifik mund të preken.


D-manoza mund të përdoret si një shtesë dietike në pacientët me sindromën CDG të tipit 1 dhe duket se është në gjendje të kompensojë paaftësinë e fibroblasteve (qelizat e indit lidhës) për të glikoziluar.


D-Manoza: E sigurt dhe efektive për infeksionet e traktit urinar dhe cistitin

Fushat kryesore të aplikimit për D-manozën, megjithatë, janë infeksionet e traktit urinar dhe fshikëzës. Njerëzit me infeksione të shpeshta të traktit urinar duhet të përdorin opsionin e sigurt dhe efektiv dhe të përdorin D-manozë për të thyer dhe përfunduar ciklin e përsëritjes infeksionet e fshikëzës një herë e përgjithmonë.


 

Burimet e artikullit:

  • D-Mannose: Das natürliche Mittel bei einer Blasenentzündung (zentrum-der-gesundheit.de)

  • Hung, Chia?Suei, et al. "Structural basis of tropism of Escherichia coli to the bladder during urinary tract infection." Molecular microbiology 44.4 (2002): 903-915. (Strukturelle Basis des Tropismus von E. coli bei Blasenentzündungen)

  • Kranj?ec, Bojana, Dino Pape, and Silvio Altarac. "D-mannose powder for prophylaxis of recurrent urinary tract infections in women: a randomized clinical trial." World journal of urology 32.1 (2014): 79-84. (D-Mannose-Pulver zur Prophylaxe von wiederkehrenden Harnwegsinfekten bei Frauen: Eine randomisierte klinische Studie)

  • Davis, Joseph A., and Hudson H. Freeze. "Studies of mannose metabolism and effects of long-term mannose ingestion in the mouse." Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-General Subjects 1528.2 (2001): 116-126. (Studien zum Mannose-Stoffwechsel und Auswirkungen von langfristiger Mannose-Einnahme bei Mäusen)

  • Alton, Gordon, et al. "Oral ingestion of mannose elevates blood mannose levels: a first step toward a potential therapy for carbohydrate-deficient glycoprotein syndrome type I." Biochemical and molecular medicine 60.2 (1997): 127-133. (Orale Einnahme von Mannose erhöht Mannosespiegel im Blut: Ein erster Schritt in Richtung einer möglichen Therapie des CDG-Syndroms)

37 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comentários


bottom of page