top of page
  • Qendra e Shëndetit

Meditimi Transcendental (TM)


Praktika e Meditimit Transcendental (TM) është e natyrshme, e lehtë, e lehtë, shumë relaksuese dhe shumë e dobishme për shëndetin. TM nuk është as fe, as besim. Njerëzit nga të gjitha fetë, besimet dhe kulturat e praktikojnë këtë meditim të thjeshtë.


Në vitin 1955, Maharishi Mahesh Yogi, eksponenti suprem i shkencës Vedike, filloi t'u mësonte njerëzve të Indisë Meditimin Transcendental. Për fat të mirë, ishte dëshira e Maharishit për t'i dhënë botës perëndimore qasje të lehtë dhe sistematike në qetësinë e Atma. Pra, ishte një bekim për të gjithë botën kur ai udhëtoi në Amerikë për herë të parë në 1959. Së shpejti, Meditimi Transcendental u praktikua kudo në të 6 kontinentet nga të gjitha sferat e jetës. Kur rezultatet e para të jashtëzakonshme të kërkimit mbi efektet pozitive të Meditimit Transcendental u bënë të njohura në vitin 1970, meditimi më efektiv i të gjitha formave u përhap si zjarri i egër. Në vitin 1972, Maharishi prezantoi një plan botëror për përhapjen e rezervës së tij të pafundme të njohurive. Deri më sot, përmes aktiviteteve të palodhura të Maharishit, më shumë se 6 milionë njerëz në mbi 200 vende po e praktikojnë këtë teknikë shumë efektive dhe të shëndetshme dy herë në ditë.


Charaka Samhita, një nga tekstet më të rëndësishme të Ayurveda, thotë sa vijon për vlerën e meditimit: Kapërcimi pa mundim është burimi më i mirë i shëndetit, pasurisë dhe lumturisë në jetë.


Për shkak se Meditimi Transcendental funksionon kaq lehtë dhe pa mundim, ai jep fryte në asnjë kohë. Është metoda ideale për ne njerëzit në botën e sotme me ritme të shpejta për t'i dhënë sistemit tonë nervor paqe, forcë dhe qartësi mendjeje. Tani ka mbi 600 studime shkencore në fushën e fiziologjisë, sjelljes sociale dhe paqes botërore. Ata konfirmojnë dhe tregojnë se TM arrin nivelin më të thellë të relaksimit nga çdo metodë e njohur meditimi. Ai sjell përmirësime të mëdha shëndetësore: p.sh. uljen e presionit të gjakut, zvogëlimin e ngurtësimit të arterieve, përmirësimin e koherencës së valëve të trurit midis të dy hemisferave, stimulimin e të gjithë rezervave të trurit (sipas Dr. Lubimov, studiues i trurit me famë botërore rus), lehtësimin e dhimbjeve të kokës dhe tensioneve të tjera. dhimbjet etj.


Potenciali mendor rritet në 100% dhe TM zhvillon cilësitë e zemrës. Efekti Maharishi (1% meditues në një qytet) redukton në mënyrë drastike krimin dhe sjelljen negative në shoqëri. Kjo krijon mundësinë e një paqeje botërore në agim (parajsë mbi tokë).


Jeni të interesuar edhe për të mësuar Meditimin Transcendental (TM) ? Ju mund të përdorni linkun e mëposhtme për të lexuar më shumë informacion rreth Meditimit Transcendental (TM) dhe ku mund të merrni trajnimin në Shqipëri dhe Kosovë.Rubrikën tonë me të gjitha artikujt rreth Ayurvedës e gjeni duke klikur në linkin më poshtë.


 

Burimi i artikullit:

"Himmlisch Kochen und Leben im Einklang mit dem Veda" - Frank W. Lotz

56 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page