top of page
  • Qendra e Shëndetit

Minimizoni celulitin përmes masave holistike

Aktualisiert: 19. Okt. 2021


Kofshët, stomaku apo vithet tuaja nuk janë më aq të forta sa dëshironi të jenë? Dëshironi të heqni qafe lëkurën tuaj të portokallit? Ne do t'ju tregojmë se si mund ta forconi dhe forconi dukshëm siluetën tuaj.


Celuliti - Një akumulim i produkteve të mbeturinave metabolike

Celuliti është një akumulim i produkteve të mbeturinave metabolike në indin lidhës.


Mbeturinat metabolike janë gjithçka që trupi nuk mund të përpunojë dhe nxjerrë më - të ashtuquajturat mbeturina të trupit. Këto përfshijnë mbetjet e ilaçeve, helmet e dhëmbëve, toksina të tjera, toksina mjedisore në përgjithësi, por edhe ushqime që trupi pritet të jetë i tepërt.


Në këtë kontekst, proteinat shtazore (përfshirë mishin, sallamin, peshkun, vezët, qumështin dhe produktet e qumështit) dhe sheqerin (veçanërisht sheqerin e bardhë të rafinuar) duhet të përmenden në radhë të parë.


Nga njëra anë, këto produkte të mbeturinave metabolike shkaktojnë acidifikimin e trupit dhe, nga ana tjetër, shkaktojnë gërvishtjet e shëmtuara që përhapen kryesisht në vithe, kofshë dhe krahët e sipërm.


Indi lidhës - depoja jonë e lëndëve ushqyese

Indi lidhës (i quajtur edhe indi i fashës) normalisht shërben si një depo ushqyese për trupin. Nëse ruhen mjaftueshëm lëndë ushqyese (vitamina, minerale, elementë gjurmë), indi lidhës është i fortë dhe elastik.


Për shkak të mbeturinave metabolike të akumuluara vazhdimisht (shih më lart), indi lidhës fillon të bllokohet zyrtarisht në një moment. Pasoja e kësaj është ndryshimi i dukshëm në indin lidhës dhe kështu zhvillimi i celulitit.


Ju gjithashtu mund të lexoni artikullin tonë: Fasia të lidhura - shkaku i shumë ankesave


Origjina e celulitit

Në mënyrë që të jetë në gjendje të kundërshtojë skorjet dhe acidifikimin e trupit, trupi ka nevojë për minerale (baza) për të neutralizuar acidet. Meqenëse indi lidhës është një depozitë minerale, hapi i parë është heqja e mineraleve për neutralizimin e acidit. Në këtë mënyrë, indi lidhës demineralizohet. Në vend të mineraleve, skorja e neutralizuar ruhet atje. Kjo e kthen ish -depon e lëndëve ushqyese në një deponi të vërtetë plehrash. Indit lidhës të fortë më parë i jepet një strukturë e butë dhe formohen gërvishtje, të cilat quhen edhe lëvozhgë portokalli ose celulit.


Pasojat e celulitit për trupin

Me zhvillimin e celulitit, trupi tërheq vëmendjen për acidifikimin me demineralizimin e njëkohshëm të indit lidhës. Ky demineralizim gjithashtu dëmton ndjeshëm rregullimin bazë të indit lidhës (thithjen e lëndëve ushqyese dhe lëshimin e ndotësve). Kjo nga ana tjetër ka pasojë që i gjithë organizmi të shuhet me kalimin e kohës dhe të ketë një deficit të dukshëm të lëndëve ushqyese. Përveç celulitit, ky deficit mund të çojë në një sërë çrregullimesh shëndetësore. Prandaj celuliti është vetëm problemi i vërtetë për personin në fjalë; por jo për trupin e saj. Për të, mbivlerësimi i indit lidhës me të gjitha pasojat e tij të mundshme është shumë më dramatik.


Koncepti i suksesshëm për eliminimin e celulitit

Marrëdhëniet e përshkruara e bëjnë të qartë se celuliti shkaktohet nga acidifikimi i tepërt i trupit. Kjo e bën të kuptueshme që problemi i celulitit nuk mund të zgjidhet vetëm me masa të jashtme. Për përmbysjen e përhershme të celulitit, rregullimi bazë i indit lidhës duhet të rikthehet. Për këtë kërkohen masa të ndryshme:


Ushqimi

Konsumoni sa më pak ushqime që formojnë acid (alkool, kafe, cola, pije të tjera të ëmbla, proteina shtazore, miell të bardhë, sheqer të bardhë, etj.).


Rritni proporcionin e ushqimeve alkaline (fruta, perime, sallata, lakër). Një listë e ushqimeve acidike dhe alkaline mund të gjendet në lidhjen e mëparshme.


Pini 2.5 deri në 3 litra ujë të pagazuar në ditë - pavarësisht nga çdo pije tjetër. Trupi ka nevojë për këtë sasi uji të pastër për të transportuar ushqyesit e furnizuar dhe për të nxjerrë ndotësit e tretur nga trupi sa më shpejt që të jetë e mundur.


Kompensoni deficitin ekzistues mineral me furnizimin me minerale organike të koncentruara (këto janë të përdorshme në mënyrë optimale për trupin). Mineralet lidhin mbeturinat e ruajtura metabolike dhe i lajnë ato. Në të njëjtën kohë, indi lidhës ri -mineralizohet.


Acidifikimi i tepërt i trupit gjithashtu mund të çojë në mbledhjen e ujit.


Kjo mund të shihet në simptoma të ndryshme, të tilla si gishtat dhe / ose sytë e fryrë, në këmbët që tregojnë një nuhatje të kuqe kur hiqni çorapet, në këmbë të rënda, një ndjenjë të vazhdueshme të lodhjes ose plogështisë, etj.


Nëse jeni duke përjetuar ndonjë nga këto sëmundje, është koha për të ndihmuar trupin tuaj. Kullojeni atë me ndihmën e bimëve komplekse, sinergjike që mundësojnë heqjen e mbeturinave metabolike të tretshme në ujë përmes veshkave.


Deacidifikim

Banjat alkaline ofrojnë mbështetje optimale për trupin në deacidifikimin e tij.Vlerat e pH deri në 8.5 në ujin e banjës hapin sistemin e kanalit të lëkurës dhe e stimulojnë atë të kullojë acidet e tepërta dhe ndotësit përmes gjëndrave të dhjamit.


Një banjë e plotë alkaline duhet të shijohet në mënyrë ideale dy herë në javë. Trupi ynë është gjithashtu i shkëlqyer në deacidifikimin përmes këmbëve. Prandaj ju rekomandojmë që të bëni një banjë alkaline të këmbëve çdo ditë në ditët e "banjës së plotë pa pagesë".


Ekziston një mënyrë e re e deacidifikimit efikas të qelizave. Me ujë alkalik (p.sh. bazat aktive) qeliza mund të çlirohet shpejt dhe në mënyrë efektive nga ngurtësia e reagimit të saj acid dhe të shndërrohet në një gjendje bazë të gjallë. Emri i këtij uji është "baza aktive". Nëse e pini këtë ujë, këto jone H + dhe OH - notojnë në indet ndërqelizore, domethënë në lëngun që është rreth qelizave. Jonet H + të ngarkuar pozitivisht zmbrapsen nga qeliza e ngarkuar pozitivisht sepse është shumë acid, por jonet OH të ngarkuar negativisht tërhiqen dhe mund të futen në qelizë. Qelizat deacidifikohen me një intensitet të panjohur më parë.


Masazha

Masazhoni zonat e prekura me një furçë manastiri dy herë në ditë. Masazhet me një vaj masazhi gjithashtu luftojnë celulitin duke aktivizuar fuqishëm qarkullimin e gjakut dhe aktivizimin e metabolizmit.


Lëvizejt trupore

Ushtroni rreth 20 minuta në ditë - nëse është e mundur në ajër të pastër. Kjo gjithashtu aktivizon metabolizmin dhe siguron që produktet e depozituara të depozituara të shpëlahen më shpejt. Përveç kësaj, furnizimi me oksigjen në trup rritet dhe aktiviteti limfatik stimulohet. Këtu do të gjeni udhëzimet për pastrimin e limfës që kemi përpiluar.


Këto masa do të ndihmojnë në adresimin e shkakut të celulitit dhe eliminimin e problemit të celulitit. Në këtë mënyrë, indi lidhës i plogët mund të përmbyset - dhe celuliti mund të eliminohet. Trupi mbështetet në mënyrë optimale në procesin e tij të pastrimit në mënyrë që indi lidhës së shpejti të rimarrë qëndrueshmërinë e tij të mëparshme - dhe kështu bukurinë e tij vizuale.

 

Burimet e artikullit:

  • Cellulite durch ganzheitliche Massnahmen minimieren - Zentrum der Gesundheit

111 Ansichten0 Kommentare

Commenti


bottom of page