top of page
Mädchen genießen ihr Getränk

Këshillim
Deacidifikimi

Fatkeqësisht, ushqimi dhe mënyra e jetesës moderne çojnë automatikisht në një ndryshim të pafavorshëm të raportit acid-bazë në drejtimin acidik. Çdo ditë shumë më shumë acide futen në trup sesa baza. Shumë më shumë acide futen në trup sesa trupi mund ti hudhë ato jashtë. Ky mbingarkim acidik ngarkon mekanizmat e kontrollit të ekuilibrit acido-bazë dhe kështu vjen deri tek një mbiacidifikim i trupit i shkaktuar nga një ushqim acidik dhe mënyra e jetesës e gabuar. Rezultatet pastaj jane: probleme shëndetësore si: lodhja, alergjitë, tensioni i lartë i gjakut, depresioni, çrregullimet e qarkullimit të gjakut, inflamacionet, rënja e flokëve, problemet e lëkurës, sëmundjet kardiovaskulare, dhimbja e kokës, osteoporoza, çrregullimet e përqendrimit, sëmundjet reumatike, mbipesha, çrregullim i sistemit të tretjes, etj.

Kur ekuilibri acid-bazë i organizmit është jashtë ekuilibrit, atëher vije tek ndryshimi i mjedisit në trup, i cili mund të ndikojë në të gjitha funksionet dhe proceset metabolike dhe kështu sistemi imunitar humbet efikasitetin e tij. Shpërndarja optimale e bazës së acidit në trup është një parakusht i rëndësishëm për funksionimin e shëndetshëm të qelizave dhe organeve dhe kështu për shëndetin tonë.

Në prani të një sëmundjeje, mund të supozohet se trupi është i mbiacidituar. Nga pikëpamja e mjekësisë natyrore , nuk ekziston një sëmundje e vetme që nuk bazohet në mbiaciditifikimin e trupit.

Deacidifikimi gjithëpërfshirës i trupit - i shoqëruar nga një ushqim i shëndetshëm dhe mënyrë të mirë të jetesës në të ardhmen, mund të kthejë kahjen e moshës dhe sëmundjes. Deacidifikimi i trupit mund të ndihmojë trupin të rimarrë vitalitetin, performancën dhe fuqin jetësore e tij.

 

Po kërkoni një program të përshtatshëm për deacidifikim? Ne kemi disa artikuj interesant këtu për këdo që kërkon një detoksifikim.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page