top of page
  • Qendra e Shëndetit

Majonezë shtëpie - i bërë vetë

Aktualisiert: 1. Nov. 2021

Ky majonezë vegan i bërë nga përbërës me cilësi të lartë ka shije të shkëlqyeshme dhe mund të përgatitet në vetëm 5 minuta. Binde veten!


Përbërësit për 150 g:

  • 60 ml pije soje e ftohtë, me përmbajtje yndyre 1.8% (!)

  • 10 g mustardë (senf)

  • 1 lugë çaji uthull molle

  • Kripë dhe piper kristal nga mulliri

  • disa pika me lëng limoni

  • 80 ml vaj organik raps

Përgatitja:

  • Koha e parapërgatitjes: 5 minuta

  • Koha e gatimit / pjekjes: 1 minutë

Hapi i parë

Për majonezën, vendosni 60 ml pije soje, 10 g mustardë, 1 lugë çaji uthull molle, pak kripë dhe piper në një enë të gjatë dhe bëni pure për një kohë të shkurtër me një blender dore. Pastaj shtoni vajin e rrepës pikë për pikë; Vazhdoni të përzieni në mënyrë që të homogjenizohet me pjesën tjetër të përbërësve. Erëzoni majonezën me lëng limoni, kripë dhe piper.


Shënim: Majoneza mund të qëndroje në frigorifer për përafërsisht 5 ditë.

18 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page