top of page
 • Qendra e Shëndetit

Astma- masat e pergjithshme trajtuese


Gjate trajtimit te Asmes egzistojne masa te pergjithshme, te cilat aktivizojne forcat vetesheruese duke ndihmuar trupin te kthehet ne mesin e vet te arte. Keto masa perfshijne sanimin e florese zorreve e poashtu edhe detoksifikimi i trupit. Pervec kesaj nuk duhet harruar edhe ana psicike-shpirterore! Pershka qe Asma shprehet permes vështirësis në frymëmarrje - pra mungeses se ajrit - duhet bere pyetje atyre qe jane te prekur nga Asma se nga cila Mungese vuan: A është mungesa e kujdesit, mungesa e dashurinë apo të ngjashme. Njohja e temës individuale në zonën shpirterore - nëse vetë pacienti nuk ka ndonjë ide të dukshme - eshte detyre e një mjeku me përvojë.


Rekomandimet e mëposhtme gjithashtu duhet të jenë të integruara në një koncept te pergjithshem trajtues ndaj Asmes:


 • Pastrimi dhe sanimi i zorreve (zorres se holle dhe te trashe). Ky trajtim e lehteson sistemin imunitar.

Cdo gje rreth shendetit te zorreve mund te lexoni duke klikur ne linkun me poshte: Sistemi i tretjes dhe shëndeti i zorrëve (qendra-e-shendetit.com)
 • Detoksofikimi apo deaciditimi i trupit

Cdo gje rreth deasidifikimit te trupit mund te lexoni duke klikur ne linkun me poshte: Deacidifikimi (qendra-e-shendetit.com)
 • Ushqime me perberes Vital nga përbërës të freskët (pra jo produkte te gatshme me shtesa)

Ushqimi alkalin eshte ushqimi i duhur jo vetem per problemet e astmes. Prandaj ju sygjerojme te lexoni artikullin tone duke klikur ne linkut me poshte: Ushqimi alkalin - kjo është arsyeja pse është i shëndetshëm
 • Inkuadrimi i ushqimeve te pasura me Acide Yndyrore Omega 3 si psh. fara apo vaj liri apo Vaj peshku Krill (Krillöl).


 • Shmangja e teresishme e qumshtit dhe produkteve te qumshtit - per te konstatu se sa pozitiv ndikon ne Asme shmangja e produkteve te qumshtit. Qumshti krijon sekret ne rruget e frymarrjes dha ka potencial alergik shume te larte


 • Ata qe kan mbipeshe duhet te kene qellim peshen normale

 • Te perdoren vetem produkte higjenike me prejardhje biologjike. Perdorimi i zakonshem i pastruesve shtëpiake permban shume substanca sintetike toksike te cilat permes mushkerive dhe frymarrjes futen ne trup


 • Mësoni teknika të posaçme të frymëmarrjes që i sigurojnë trupit oksigjen të mjaftueshëm pa ulur nivelet e dioksidit të karbonit në mushkëri dhe në gjak nën nivelin normal (psh. Buteyko Method). Nje koncetracion i vogel i dioksidit të karbonit nxit sekretacionin si dhe ënjeten dhe inflamacionin e mukozave

 • Reduktimin e stresit

 • Eventualisht te meren cdo dite 2-3 luge te cajit vaj te Qimnonit të zi (vaji i Qimnonit të zi eshte i njohur si nje ilac natyror kunder problemeve imunologjike)

 

Burimet e artikullit:

 • Qendra e Shëndetit

Tags:

33 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page