top of page
 • Qendra e Shëndetit

Herpes: masa natyrale parandaluese

Aktualisiert: 1. Apr. 2022


Herpesi shfaqet gjithmonë kur keni më pak nevojë për plagët e dhimbshme të ftohjes. Masat natyrale shpesh ndihmojnë më mirë dhe, mbi të gjitha, në afat të gjatë, në mënyrë që herpesi – dhe jo vetëm plagët e ftohta, por edhe herpesi gjenital – të zhduken përgjithmonë.


Herpes simplex në 80 përqind të të gjithë njerëzve

Herpesi është një virus i quajtur zyrtarisht virusi herpes simplex, i shkurtuar në HSV. Parapëlqehet në dy variante të tipit. Herpesi i tipit 1 (HSV-1) shkakton plagë të ftohta (herpes labialis), herpesi i tipit 2 (HSV-2) është shkaktari i herpesit gjenital (herpes genitalis). Tipi 1 është shumë më i zakonshëm në popullatë sesa tipi 2.


Është vlerësuar se 50 deri në 80 për qind e njerëzve janë bartës të virusit herpes simplex të tipit 1. Në të kundërt, vetëm 20 deri në 30 për qind thuhet se janë të infektuar me tipin 2. Sigurisht, numri i personave të infektuar me tipin 2 në një vend varet shumë edhe nga entuziazmi përkatës për seksin e sigurt, pasi herpesi gjenital transmetohet kryesisht nëpërmjet marrëdhënieve seksuale të pambrojtura (përfshirë seksin oral).


Herpesi i tipit 1, nga ana tjetër, preferohet të përhapet nëpërmjet kontaktit me pështymë, p.sh. B. duke puthur ose ndarë takëm, gota, furça dhëmbësh etj.


Herpes: Simptomat tipike

Shpërthimi i parë i herpesit quhet infeksioni primar. Kjo zgjat rreth 10 deri në 14 ditë. Simptomat e zakonshme janë simptomat e përgjithshme të gripit dhe plagët tipike të ftohjes. Me plagë të ftohta, ato shfaqen në fytyrë, mundësisht në buzë.


Në herpesin gjenital, fshikëzat e dhimbshme shpërndahen rreth organeve gjenitale ose anusit dhe shpesh shfaqen së bashku me sekrecionet tek gratë. Dhimbja gjatë urinimit dhe ënjtja e nyjeve limfatike në ijë mund të tregojnë gjithashtu herpes gjenital.


Në raste të rralla të rënda, virusi herpes simplex mund të prekë edhe sistemin nervor, organet e brendshme ose trurin.


Herpesi vazhdon për jetën

Pas fillimit fillestar të sëmundjes, disa njerëz kanë përsëritje të rregullta, ndërsa të tjerët nuk i kanë më simptomat, edhe pse virusi është ende i fjetur brenda tyre. Pasi infektohet, virusi herpes qëndron në trup për gjithë jetën.


Problemi është se rreth 4 nga 5 persona që bartin virusin herpes nuk e dinë për të, sepse infeksioni primar kaloi pa u vënë re dhe të prekurit mbeten plotësisht pa simptoma më vonë. Megjithatë, ata pa e ditur mund ta kalojnë virusin.


Herpesi shpërthen vetëm kur sistemi imunitar dobësohet

Meqenëse dihet se herpesi priret të shfaqet në situata që çojnë në një sistem imunitar të dobësuar, mund të supozohet se ky është thelbi i çështjes. Njerëzit me një sistem imunitar të trajnuar mirë dhe të fortë mund të bartin virusin e herpesit pa e ditur ndonjëherë për të. Sistemi juaj imunitar parandalon aktivizimin dhe riprodhimin e virusit. Sa më i dobët të jetë sistemi imunitar i një personi, nga ana tjetër, aq më i lartë rritet numri i shpërthimeve të herpesit.


Stresi dobëson jashtëzakonisht sistemin imunitar. Dhe kështu mund të vërehet vazhdimisht se njerëzit në faza emocionuese të jetës vuajnë rregullisht nga përsëritjet e herpesit (përsëritje = rikthim).


Ndjenjat e neverisë shoqërohen edhe me një dobësim të sistemit imunitar, kështu që për disa njerëz miza në pomadë është e mjaftueshme si një shkas për të shijuar përfitimin e dyshimtë të shpërthimit të ardhshëm të herpesit. ( 1 )


Prandaj, forcimi i sistemit imunitar duhet të jetë fokusi i çdo terapie afatgjatë të herpesit së bashku me menaxhimin efektiv të stresit. Në varësi të konsistencës me të cilën zbatohen masat për rritjen e imunitetit, rriten shanset për një të ardhme pa herpes.


Terapia e herpesit në mjekësinë konvencionale

Megjithatë, kjo pikë në veçanti neglizhohet vazhdimisht në terapinë konvencionale mjekësore të herpesit. Kremrat e përdorur nga jashtë (p.sh. me përbërësin aktiv frenues të virusit aciklovir) reduktojnë vetëm dhimbjen në rast të një shpërthimi të ri të herpesit, ulin temperaturën që mund të ndodhë dhe përpiqen të nxisin shërimin e flluskave të herpesit.


Tabletat që përmbajnë edhe agjentë anti-herpes si aciklovir, famciclovir, por edhe valaciclovir ose penciclovir, të cilat synojnë të parandalojnë shumëzimin e virusit herpes dhe të zgjasin kohën ndërmjet dy shpërthimeve të herpesit, mund të kenë edhe efekte anësore të pakëndshme si p.sh. B. diarre (por edhe dhimbje koke, të përziera, marramendje dhe shumë më tepër) me të, kështu që disa terapistë rekomandojnë pacientët e tyre që të marrin një ilaç kundër diarresë si masë paraprake.


Megjithatë, diarreja nënkupton që mukoza e zorrëve është e irrituar dhe flora e zorrëve është e shqetësuar. Meqenëse një pjesë e madhe e sistemit imunitar të njeriut - forcimi i të cilit është në qendër të vëmendjes në rastin e herpesit - ndodhet në mukozën e zorrëve dhe është gjithashtu i lidhur ngushtë me gjendjen e florës së zorrëve, ilaçe që ndikojnë negativisht në shëndetin e zorrëve. nuk mund të jetë efektive në afat të gjatë.


Përveç kësaj, aciklovir dhe bashkë nuk funksionojnë më në disa pacientë, sepse viruset herpes simplex kanë zhvilluar rezistencë ndaj këtyre agjentëve.


Dy qëllimet e terapisë së herpesit

Situata në terapinë e zakonshme të herpesit është gjithçka tjetër veçse e kënaqshme, kështu që shumë pacientë shkojnë në kërkim të alternativave për të arritur dy qëllimet e dëshiruara:


Së pari, duhet të gjenden shpejt zgjidhje efektive që të çojnë në zhdukjen e përshpejtuar të ftohjes dhe së dyti - që është pothuajse më e rëndësishme - duhen marrë masa për të forcuar sistemin imunitar në mënyrë të tillë që virusi të vazhdojë të flejë paqësisht dhe të shpërthejë herpes. parandalohen që në fillim.


Natyrisht, çdo kontakt seksual duhet të shmanget gjatë një shpërthimi herpes në mënyrë që të parandalohet infektimi i të tjerëve. Megjithatë, duke qenë se virusi mund të jetë aktiv edhe kur nuk ka simptoma, kjo do të thotë se seksi i pambrojtur me partnerë të rinj përbën gjithmonë një rrezik për njerëzit pa herpes përsa i përket infeksionit të mundshëm herpes.


Masat natyrore

Nëse flluskat e padashur të herpesit janë tashmë aty, naturopatia ka një sërë opsionesh efektive dhe pa efekte anësore për të shkurtuar kohëzgjatjen e shpërthimit në mënyrë të konsiderueshme:


Mjaltë dhe propolis kundër herpesit

Mjalti ka qenë i njohur për vetitë e tij antimikrobike dhe shëruese të plagëve për qindra, nëse jo mijëra vjet. Të dyja vetitë janë të përshtatshme në mënyrë ideale për përdorim me herpes. Dhe kështu nuk është për t'u habitur që disa shkencëtarë dolën me idenë e ekzaminimit të duhur të efektit të mjaltit në viruset herpes në studime të ndryshme.


Megjithëse studimet në shkallë të gjerë të dyfishtë të verbër ende mungojnë, janë kryer një sërë serish më të vogla testesh in-vitro dhe in-vivo, të cilat kanë mundur të tregojnë efektivitetin e qartë anti-herpes të mjaltit (dhe gjithashtu të propolisit ). (2) (3) (4) (5)


Propolisi është një substancë antibiotike që prodhohet nga bletët për të mbrojtur kosheren dhe koloninë nga infeksioni. Flavonoidet antioksidantë gjenden gjithashtu me bollëk në propolis dhe mund të nxisin sistemin imunitar në performancën maksimale.


Studimi më i madh i herpesit të propolisit i publikuar deri më sot përfshiu 90 pjesëmarrës, të gjithë që vuanin nga herpesi gjenital. Pacientët u ndanë në tre grupe:


 • Grupi 1 duhet të përdorë një krem ​​propolisi gjatë një shpërthimi herpes.

 • Grupi 2 mori një krem ​​konvencional me përbërësin aktiv aciklovir të përmendur më sipër.

 • Grupi 3 mori një krem ​​placebo.


U zbulua se fshikëzat në grupin e propolisit u shëruan më shpejt se në dy grupet e tjera dhe ishin zhdukur tashmë në ditën e dhjetë, ndërsa grupi i placebo-s dhe grupi i aciklovirit po luftonin ende me fshikëzat e tyre në ditën e dhjetë.


Në një studim tjetër me 8 pacientë me herpes gjenital dhe 8 pacientë me dhimbje të ftohta, një grup mori trajtim me mjaltë për shpërthimin e parë të herpesit dhe terapi konvencionale mjekësore me aciklovir për shpërthimin tjetër. Në grupin tjetër ishte pikërisht e kundërta. Pjesëmarrësit morën aciklovir për shpërthimin e parë të herpesit dhe mjaltë për një shpërthim të mëpasshëm.


Ky studim çoi gjithashtu në rezultate të shkëlqyera për mjaltin, pasi ato shpërthime herpesi që u trajtuan me mjaltë ishin përgjithësisht më të shkurtra dhe më pak të dhimbshme se ato që trajtoheshin me aciklovir.


Zgjedhja e mjaltit

Kur zgjidhni mjaltin e duhur, është e rëndësishme të mbani mend se intensiteti i efektit antimikrobik ndryshon në varësi të llojit të mjaltit. Testet kanë treguar, për shembull, se një mjaltë mesatare, pavarësisht se është dhjetëfishuar, është në gjendje të parandalojë rritjen e baktereve të llojit “Staphylococcus aureus”, i cili mbetet i zbatueshëm edhe nën ndikimin e antibiotikëve. Megjithatë, mjalti Manuka pengon rritjen e këtyre baktereve kokëfortë edhe me një hollim 54-fish.


Sapo të bëhen të dukshme shenjat e para të shpërthimit të herpesit, duhet të aplikohet pak mjaltë (mundësisht mjaltë Manuka) në zonat e prekura.


Vaji i pemës së çajit për herpesin

Vaji i pemës së çajit dihet se është një çelës i vërtetë i të gjitha profesioneve dhe njihet si një ilaç i vërtetë për shkak të efektit të tij të fortë antimikrobik. Vaji i pastër i pemës së çajit i koncentruar dhe shumë efektiv përdoret gjithashtu në sasi të vogla për herpesin. Mjafton më pak se një pikë për të lyer butësisht zonat e infektuara.


Balsam limoni kundër herpesit

Balsami i limonit është një nga bimët e pakta mjekësore për efektin antiherpes të të cilit ka studime shkencore. Qysh në vitin 1993, një studim zbuloi se efekti antiviral i një kremi me ekstrakt të balsamit të limonit ishte i dukshëm brenda tre orëve pas aplikimit në fshikëzat e herpesit dhe se një reduktim i ënjtjes dhe skuqjes ishte i dukshëm dhe i dukshëm pas vetëm dy ditësh. Pa trajtim, zakonisht duhen një deri në dy javë për t'u rikuperuar nga një shpërthim herpes. ( 6 ) ( 7 )


Aloe vera kundër herpesit

Aloe vera, bima nga rajonet subtropikale e vlerësuar shpesh si një kurë mrekullie, gjithashtu përmirësoi ndjeshëm disa simptoma të herpesit në dy studime. U tregua se te meshkujt me plagë të shkaktuara nga herpesi gjenital, shërimi përparonte më shpejt me përdorimin e kremit aloe 0,5 për qind sesa me një krem ​​placebo. (8)


Hudhra kundër herpesit

Nuk ka dyshim se nuk ka asnjë sëmundje ku hudhra mund të mungojë nga regjimi tradicional i terapisë. Në rastin e herpesit, të prekurit gjithashtu raportojnë se flluskat e herpesit do të zhdukeshin shpejt ose nuk do të mund të zhvilloheshin fare nëse ato laheshin disa herë me një thelpi hudhër të prerë në fazat e hershme.


Karafil kundër herpesit

Karafili është i pasur me përbërës aktivë antioksidues dhe antiviralë. Kjo gjithashtu përfshin substancën dytësore bimore të quajtur eugeniin. Një studim i botuar në revistën Pharmacology kishte treguar se eugeniina është efektive kundër herpesit dhe madje ishte në gjendje të kufizonte aktivitetin e atyre viruseve herpes që kishin zhvilluar tashmë rezistencë ndaj aciklovirit dhe për këtë arsye ishin trajtuar në mënyrë joadekuate nga mjekësia konvencionale. (9)


Alga të kuqe kundër herpesit

Disa lloje të algave të kuqe të detit që gjenden në brigjet e Irlandës thuhet gjithashtu se janë jashtëzakonisht të dobishme në trajtimin e herpesit. Thuhet se ato stimulojnë reagimin imunitar të trupit ndaj pranisë së virusit, në mënyrë që sistemi imunitar i trupit të mund të luftojë më mirë virusin.


Për shkak se viruset e herpesit sulmojnë ADN-në e bërthamës qelizore të qelizës pritëse (dhe jo - si shumë viruse të tjerë - ARN në plazmën e qelizës), ata rrallë shkaktojnë një përgjigje imune. Kjo do të thotë që sistemi imunitar as që vëren se ka një ndërhyrës dhe për këtë arsye nuk fillon ndonjë veprim mbrojtës veçanërisht të bujshëm. Efekti i algave thuhet se shprehet si në uljen e numrit të përsëritjeve ashtu edhe në një zhvillim dukshëm më të dobët të flluskave herpes.


Zinku dhe vitamina C

Disa të sëmurë raportojnë se marrja e zinkut dhe vitaminës C në shenjën e parë të herpesit mund të parandalojë një shpërthim.


Masat natyrale për të parandaluar herpesin

Flluskat akute të herpesit tani janë zhdukur. Por çfarë mund të bëni për të parandaluar shpërthimin e ardhshëm të herpesit? Tani kërkohen të gjitha ato masa që forcojnë sistemin imunitar në mënyrë holistike.


Megjithëse këtu mund të përdoren edhe preparate individuale bimore ose erëzash që modifikojnë imunitetin, sistemi imunitar mund të forcohet nga themeli dhe të sillet në performancë të plotë vetëm nëse krijohen kushtet themelore për të:


 • Shëndeti i zorrëve duhet të optimizohet.

 • Masat për detoksifikimin dhe deacidifikimin e trupit synojnë të lehtësojnë sistemin imunitar dhe të ndryshojnë mjedisin e trupit në mënyrë të tillë që të bëhet jo tërheqës për viruset.

 • Dieta duhet të jetë e dizajnuar në mënyrë të tillë që të mos e rëndojë trupin dhe përkundrazi t'i sigurojë atij mikronutrientët e nevojshëm për mbrojtjen kundër viruseve.


Pastrimi i zorrëve

Një pjesë e madhe (70 deri në 80 përqind) e sistemit tonë të specializuar imunitar ruhet në mukozën e zorrëve të zorrëve të vogla në formën e folikulave limfatike. Folikulat limfatike janë koloni sferike të atyre qelizave imune që prodhojnë antitrupa. Aftësia e këtyre folikulave limfatike për të funksionuar varet nga shëndeti i zorrëve.


Për këtë arsye, zorrët dhe gjendja e saj luajnë një rol kaq të jashtëzakonshëm në performancën e sistemit imunitar dhe rrjedhimisht në shëndetin e njeriut. Si rezultat, organizmi zakonisht ka mundësinë të mbajë nën kontroll herpesin ose ndoshta ta mposhtë atë pas një pastrimi efektiv të zorrëve.


Çdo gjë rreth pastrimit dhe rehabilitimit të zorreve gjeni duke klikuar në linkun më poshtë:


Detoksifikimi dhe deacidifikimi

Në rastin e një pastrimi të zorrëve, në të njëjtën kohë bëhet edhe një detoksifikim i organizmit. Pjesë të mëdha të atyre toksinave që hyjnë në trup nga mjedisi, ushqimi, veshmbathja, uji i pijshëm, ilaçet etj. absorbohen (nga dy komponentë kryesorë të programit të pastrimit të zorrëve: psilium dhe bentonit) dhe shkarkohen përmes zorrëve.


Çdo gjë rreth detoksifikimit gjeni duke klikuar në linkun më poshtë:


Nëse në të njëjtën kohë ka hiperaciditet, atëherë masat deacidifikuese si p.sh. B. përdoren banjat bazë. Në të njëjtën kohë, pihen 2 deri në 2,5 litra ujë pa gaz. Qëllimi është një organizëm i pastër që nuk shpërqendrohet më vazhdimisht nga toksinat dhe ndotësit, por mund të përqendrohet plotësisht në luftimin e virusit herpes.


Çdo gjë rreth deacidifikimit gjeni duke klikuar në linkun më poshtë:


Një dietë e pasur me lëndë ushqyese dhe antioksidantë

Dieta e duhur mbron trupin - në ndryshim nga dietat konvencionale - nga toksinat dhe acidet e mëtejshme dhe në të njëjtën kohë i siguron organizmit një bollëk të madh të mikronutrientëve, antioksidantëve dhe acideve yndyrore të rëndësishme.


Ky i fundit mund të gëlltitet me fara liri, vaj liri, vaj kërpi, avokado dhe ullinj. Përveç kësaj, dieta specifike për herpes mund të jetë e ulët në argininë dhe e lartë në lizinë (shih më poshtë: shmangni argininën, preferoni lizinën).


Një dietë e tillë eliminon nevojën për suplemente vitaminash dhe mineralesh. Substancat dytësore bimore antioksiduese dhe antivirale nga ushqimet e freskëta dhe ato me bazë bimore sigurojnë sistemin imunitar me substanca të vlefshme ndihmëse që në fund të fundit çojnë në fitoren ndaj virusit herpes. Vetëm kur ka mungesë të ushqimit të freskët duhet të plotësohen antioksidantë të cilësisë së lartë, p.sh. B. në formën e OPC, astaksantinës, glutationit, superushqimeve (spirulina, lëngjet e barit) etj.


Vetëm tani - pas zbatimit të tre masave bazë të përmendura më sipër - mund të përdoren fitoterapeutikë dhe ilaçe natyrale, të cilat duhet të kenë një efekt afatgjatë. Në fund të fundit, ata mund të zhvillojnë potencialin e tyre të plotë për stimulimin e sistemit imunitar vetëm kur sistemi imunitar është gati për të.


Kurkumin nga bima e shafranit të Indisë

Shafrani i Indisë, një përbërës kyç në erëzën e kerit dhe i njohur gjithashtu si shafran i Indisë, sugjerohet si një trajtim për herpesin në librin Menaxhimi i Herpesit të botuar nga Shoqata Amerikane e Shëndetit Social (ASHA).


Curcuma përmban substancën dytësore bimore kurkumin. Kurkumina ka veti antivirale dhe veçanërisht frenuese të herpesit dhe mund të merret në formën e kapsulave ose çajit. (10)


Jamball me efekt antiviral

Jamballi (Glycyrrhiza glabra) është treguar gjithashtu se ka një efekt antiviral. Me ftohjet, për shembull, të cilat zakonisht shkaktohen nga viruset, pirja e një filxhani çaji jamball disa herë në ditë mund të bëjë mrekulli. Por virusi herpes është gjithashtu i ndjeshëm ndaj rrënjës së jamballit. Glicirhizin që përmbahet në jamball duhet të çojë në një çaktivizim të virusit herpes.


Megjithatë, preparatet e jamballit duhet të merren vetëm si kurë në doza më të larta, p.sh. B. gjatë një periudhe prej katër deri në gjashtë javë, pasi ato - nëse përdoren për një periudhë më të gjatë kohore - pengojnë zbërthimin e kortizolit në mëlçi dhe kështu mund të çojnë në një rritje të nivelit të kortizolit. (11)


Kthet e maces

Bima medicinale peruane Uña de Gato (Eng. Kthet e maces) disponohet në forma të ndryshme administrimi, p.sh. B. si çaj, si ekstrakt, si tableta ose si lëng.


Kthetrat e maces konsiderohet një përforcues i klasit të lartë të sistemit imunitar në shumë rajone tropikale, kështu që konsumimi i rregullt i çajit të kthetrave të maces (ose suplementeve të tjera të kthetrave të maces) do të parandalojë ato pika të ulëta që duhet të ketë sistemi imunitar përpara se virusi herpes të përhapet, të fillojë shpërthimi i ri.


Më shumë ilaçe natyrale për herpesin

Shumë ilaçe të tjera natyrore mund - të kombinuara më së miri - të forcojnë organizmin në mënyrë që shpërthimet e herpesit po bëhen gjithnjë e më të rralla. Bimë të tilla si galangal, lapacho, astragalus, mirrë, spec i kuq (kapsaicina), trumza dhe pansies kanë veti antivirale dhe për këtë arsye mund të kenë gjithashtu një efekt frenues në virusin herpes.


Shumë nga këto bimë, erëza dhe barishte mund të integrohen lehtësisht në jetën e përditshme, për shembull si çaj (lapacho, trumzë, pansi), si erëz kuzhine (galangal, kajenë) ose tretësirë ​​(mirë).


Kërpudhat mjekësore, si kërpudha Reishi, mund të përdoren edhe për herpesin. Kërpudha Reishi madje funksionon në dy fronte: nga njëra anë, lufton viruset që shkaktojnë flluska në rastet akute të herpesit dhe, nga ana tjetër, forcon sistemin imunitar për një kohë të gjatë.


Menaxhimi adekuat i stresit

Meqenëse stresi është një nga shkaktarët e qartë të një sulmi herpes, menaxhimi efektiv i stresit është i një rëndësie të madhe.


Për të zotëruar situatat e ndërlikuara me gjakftohtësi dhe gjakftohtësi, duhet së pari të mësohet një nga teknikat e shumta të disponueshme të menaxhimit të stresit. Përveç kësaj, këshillohet që ngadalë por me siguri të reduktoni konsumin e stimuluesve që stimulojnë sistemin nervor dhe ju bëjnë të ndjeshëm ndaj stresit, si kafeina, nikotina, alkooli dhe sheqeri.


Aktivitete interesante për kompensimin e stresit do të ishin gjithashtu, për shembull, joga dhe tai chi ose sportet "e zakonshme" si tenisi, kungull, vrapimi, etj.


Çdo gjë rreth menaxhimit të stresit gjeni duke klikuar në linkun më poshtë:


Shmangni argininën në herpes, preferoni lizinën

Dy aminoacidet arginina dhe lizina thuhet se kanë një efekt të kundërt në herpes. Ndërsa arginina supozohet të ushqejë viruset herpes simplex, thuhet se lizina mund t'i parandalojë ata të shumohen.


Në thelb, arginina është një aminoacid me efekte shumë pozitive, i cili përdoret, për shembull, në rastet e impotencës (disfunksionit erektil), demencës senile, migrenës ose sëmundjeve kardiovaskulare, pasi zgjeron enët e gjakut dhe në këtë mënyrë përmirëson qarkullimin e gjakut dhe fizik dhe. shëndeti mendor gjithashtu duhet të promovojë performancën mendore.


Fatkeqësisht, arginina nuk është aq e mirë për herpesin sepse virusi herpes përdor argininën për t'u shumuar. Megjithatë, nëse nuk ka argininë dhe në vend të kësaj ka shumë lizinë, virusi inkorporon lizinën në ADN-në e tij, duke bërë që virusi të ndalojë së rrituri.


Kjo rezultoi në rekomandimin në qarqet ortomolekulare për të marrë lizinë (1 deri në 3 gram) menjëherë në shenjën e parë të herpesit. Thuhet se vitamina C dhe zinku duhet të merren në të njëjtën kohë.


Meqenëse doza të larta të lizinës me një furnizim të ulët të njëkohshëm arginine mund të çojnë në një shtrëngim të enëve të gjakut për arsyet e përmendura më sipër, marrja e lizinës në formë tabletash ose pluhuri nuk rekomandohet nëse keni një sëmundje përkatëse (sistemi kardiovaskular, impotencë, migrenë. , etj.) ) për të diskutuar me një terapist.


Lizina gjithashtu mund të nxisë përthithjen e kalciumit në mënyrë disproporcionale, kështu që nuk duhet të merren suplemente kalciumi gjatë marrjes së lizinës. Rrjedhimisht, lizina nuk duhet të administrohet kurrë për një periudhë të gjatë kohore, por vetëm në afat të shkurtër.


Është shumë më pak e rrezikshme të ndryshoni dietën tuaj në përputhje me rrethanat duke shmangur thjesht ushqimet e pasura me argininë (p.sh. bajamet, arrat dhe produktet e drithërave) ndërsa preferoni ushqime të pasura me lizinë: bishtajore si fasulet, soja dhe thjerrëzat, por edhe patatet.


Kjo jo vetëm që duhet të lehtësojë një sulm akut herpes, por edhe të zvogëlojë shpeshtësinë e shpërthimeve të përsëritura të herpesit. (12)


Herpes, pra çfarë të bëni?

Me herpes, ka shumë mënyra për të parandaluar shfaqjen e flluskave ose të paktën për të zvogëluar kohëzgjatjen e sëmundjes.


Megjithatë, ne nuk e specifikojmë qëllimisht ose rrallëherë një dozë specifike ose kombinim të ilaçeve individuale natyrore, pasi terapia e duhur mund të jetë e ndryshme për të gjithë. Dy persona mund të kenë të njëjtat simptoma, por kanë nevojë për trajtime krejtësisht të ndryshme.


Sidomos nëse jeni infektuar me HSV-2, duhet të konsultoheni me një specialist i cili është i njohur me trajtimin naturopatik të herpesit gjenital dhe që mund t'jua përshtatë terapinë personalisht.


Dëshmi nga lexuesit

Kapsula lizine

Një lexuese na shkroi për përvojën e saj me kapsulat e lizinës, të cilën dëshirojmë ta ndajmë me ju. Ndoshta skema e marrjes do t'ju ndihmojë gjithashtu:


“Kur e ndjej se ftohja po mobilizohet, marr menjehere 2 kapsula lizine, pas 1/2 ore 1 kapsule dhe pas 1/2 ore 1 kapsule me pas pres.


Ndoshta pas 3-4 orësh edhe 2 kapsula dhe më pas asgjë më shumë për atë ditë. Të nesërmen 2 kapsula në mëngjes, pastaj do të pres. Kur ka qetësi, dmth nuk ndjej më asgjë, e ndërpres edhe terapinë.


Ky sukses i shpejtë është i mundur vetëm nëse nuk vonohem, d.m.th. H. Lizina duhet të përdoret menjëherë kur ndjehet për herë të parë. Nëse kjo nuk është e mundur, viruset kanë fituar. Pastaj terapia zgjat më shumë.


Pas terapisë fillestare të shokut të përshkruar më sipër (2 kapsula, më pas 1, pastaj 1 tjetër), marr 1 kapsulë në orë deri në disa herë në ditë.


Sa zgjat kjo terapi fillestare varet nga kursi. Nëse e filloj terapinë shumë vonë, d.m.th. H. Tashmë mund të ndjej një ndryshim të indeve me gjuhën time, pastaj procesi kërkon kohë ... por nuk bëhet kurrë aq i shfrenuar sa pa lizinë.


Tani në periudhën e koronës kam marrë edhe 2 kapsula kur fyti më gërvishtje, si në fillim të një dhimbje të fytit. Gërvishtja u largua shpejt.


Fatkeqësisht, nuk kam parë kurrë ndonjë efekt në sëmundjen time virale me vitaminë C, terapi me oksigjen dhe lazer të butë. Vetëm lizinë dhe kështu e kam kursin në dorë. Dhe nuk ka më panik kur herpesi trazon."


Vaj rigoni

1 pike vaj rigon i paster. Djek pak ne lekure pak por nese flluska e herpesit eshte akoma e mbyllur nuk hapet fare. Vaji i rigonit duhet të jetë në çdo kabinet ilaçesh. Ju lutemi lexoni në lidhje me të paraprakisht dhe vini re marrjen!


Zeolit dhe propolis

Paste shëruese zeoliti, thith toksinat nga hepersi... pastaj kur të shërohet, marr 2 vaj propolisi çdo 2 orë


Çdo gjë rreth Zeolitit geni duke klikuar në linkun më poshtë:


Doza e lartë e zinkut

Marrja e dozave te larta te zinkut Flluskat nuk rriten dhe nuk shumohen. Mundësisht pak zink çdo ditë. Që atëherë nuk kam pasur më herpes kaq shpesh.


Unë kam pasur probleme pothuajse gjatë gjithë jetës sime. Meqenëse korrigjova nivelin e zinkut me këshillën e mjekut tim, fshikëzat e bezdisshme më në fund mbaruan. ...dhe ka disa vite që skam me probleme.


Mjalta

Mjalti më ndihmoi


Kristal krype

Sapo ndjej një ndjesi tërheqjeje / djegieje në buzë, e fërkoj zonën me një kristal kripe disa herë dhe nuk ka fare flluska.


Vaj kokosi

Vaj kokosi, jo më mish, që atëherë nuk kam pasur asnjë problem. Më parë kam pasur gjithmonë problem me herpesin.

 

Burimet e artikullit:

 • Herpes: Natürliche Massnahmen zur Vorbeugung (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

 • (1)Buske-Kirschbaum A et al., "Preliminary Evidence for Herpes labialis Recurrence following Experimentally Induced Disgust" Psychother Psychosom 2001;70:8691 (Erste Hinweise für Herpes labialis Rückfall nach der experimentell induzierten Ekel)

 • (2) Al-Waili NS "Topical honey application vs. acyclovir for the treatment of recurrent herpes simplex lesions" Med Sci Monit. 2004;10(8): MT94-98 (Aktuelle Anwendung Honig vs Aciclovir zur Behandlung von rezidivierenden Herpes-simplex-Läsionen)

 • (3) Nolkemper S et al., "Mechanism of herpes simplex virus type 2 suppression by propolis extracts." Phytomedicine. 2010 Feb;17(2):132-8 (Mechanismus der Herpessimplex Virus Typ 2 Unterdrückung durch Propolis-Extrakte.)

 • (4) Schnitzler P et al., "Antiviral Activity and Mode of Action of Propolis Extracts and Selected Compounds." Phytother Res. 2010 Jan;24 Suppl 1:S20-8. (Antivirale Aktivität und Wirkungsweise von Propolis-Extrakten und ausgewählten Verbindungen.)

 • (5) Vynograd N et al., "A comparative multi-centre study of the efficacy of propolis, acyclovir and placebo in the treatment of genital herpes (HSV)." Phytomedicine. 7(1):1-6. (Eine vergleichende multizentrische Studie zur Wirksamkeit von Propolis, Acyclovir und Placebo in der Behandlung von Herpes genitalis (HSV).)

 • (6) Dimitrova Z et al., "Antiherpes effect of Melissa officinalis L. extracts." Acta Microbiol Bulg. 1993;29:65-72. (Anti-Herpes-Wirkung von Melissa officinalis L.Extrakten.)

 • (7) University of Maryland Medical Center "Lemon balm"

 • (8) Syed TA et al., "Aloe vera extract 0.5% in ahydrophilic cream versus Aloe vera gel for the management of genital herpes in males. A placebo-controlled, double-blind, comparative study." J Eur Acad Dermatol Venereol. 1996;7:294-295. (0,5%iges Aloe vera Extrakt in ahydrophilischer Creme im Vergleich zu Aloe vera Gel für die Behandlung von Genital-Herpes bei Männern. Eine Placebo-kontrollierte Doppelblindstudie.)

 • (9) Kurokawa M et al., "Purification and characterization of eugeniin as an anti-herpesvirus compound from Geum japonicum and Syzygium aromaticum. J Pharmacol Exp Ther. 1998 Feb;284(2):728-35. (Aufreinigung und Charakterisierung von Eugeni in als Anti-Herpesvirus-Substanz aus Geum japonicum und Syzygium aromaticum)

 • (10) Kutluay SB et al., "Curcumin inhibits herpes simplex virus immediate-early gene expression by a mechanism independent of p300/CBP histone acetyltransferase activity." Virology. 2008 Apr 10;373(2):239-47. (Curcumin hemmt die frühe Gen-Expression des Herpes simplex Virus durch einen von der p300/CBPHiston-Acetyltransferase-Aktivität unabhängigen Mechanismus.)

 • (11) Vick FR et al., "Local application of glycyrrhizin acid in genital herpes." Rev Hosp M Gea Glz 2000 (Die lokale Anwendung von Glycyrrhizin-Säure bei Genitalherpes.)

 • (12) University of Maryland Medical Center "Lysine"

116 Ansichten0 Kommentare

留言


bottom of page