top of page
Word detox is made from chia seeds. Green smoothies and ingredients. Concept of diet, clea

Këshillim
Detoks

Sistemi imunitar mund të lehtësohet thjesht duke shmangur toksinat që në fillim. Të preferohet ushqimi organik , të shmangen ushqimet industriale me shtesë të ushqimit në një formë të izoluar (vitamina dhe minerale sintetike, yndyrna me cilësi të ulët, shumë sheqer, ëmbëlsues artificialë ose zëvendësues të sheqerit, shumë kripë dhe jod, preservativa, antioksidantë artificiale, ngjyra, etj., përmirësuesit e aromës, aromatizuese artificiale, acidi citrik, nitrit p.sh. në salcice, etj.), të zgjedhen produkte natyrore kozmetike për trupin dhe ti kushtohet vëmendje zgjedhjes së materjaleve të mobiljeve dhe tekstileve shtëpiake.

​Metalet e rënda për mbushjet e dhëmbëve mund të dëmtojnë jashtëzakonisht dhe të ulin sistemin imunitar. Heqja profesionale e mbushjeve të dhëmbëve që përmbajnë amalgam dhe një shkarkim i plotë i merkurit nga trupi janë pra ndër masat më të rëndësishme për forcimin e sistemit imunitar dhe kështu edhe shëndetin.

 

Detoksifikimi është një mekanizëm mbrojtës natyror në trupin tonë që përdoret çdo ditë për të eleminuar substancat e dëmshme. Kurat holistike të detoksifikimit mbështesin trupin në një mënyrë të shëndetshme.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page