top of page

Item List

laundry-gd3524ee46_640.jpg

Pastrimet trupore përbëjnë poashtu themelin shëndetësor, por vetëm në stinë të buta.

Pastrimi është një term i përgjithshëm për të gjitha metodat e pastrimit që janë në dispozicion. Kjo do të thotë, një pastrim i zorrëve është një pastrim, një deacidifikimi është një pastrim, pastrimi i mëlçis apo veshkave është një pastrim, gjithashtu një kurë lëngu, gjithashtu një kurë agjërimi, një pastrim limfatik dhe gjithashtu një detoksifikim.

Secila prej këtyre metodave të pastrimit largon produktet e mbeturinave, siç janë:

  • Helmet (toksinat)

  • Acidet

  • Kripërat (të cilat mund të formojnë depozita, p.sh. në gurët e veshkave dhe tëmthit ose në enët e gjakut)

  • Produkte metabolike të të gjitha llojeve

  • teprica e hormoneve, mineraleve dhe vitaminave

  • Fekale

  • bakteret e dëmshme

  • Gazrat nga zorrët

  • Kërpudha të ngordhura dhe toksina kërpudhore dhe shumë më tepër

 

Sigurisht, një pastrim nuk heq vetëm produktet e mbeturinave. Shumë qëllime të tjera arrihen gjithashtu. Organet në fjalë lehtësohen, kujdesen dhe rigjenerohen, në mënyrë që së shpejti të rifillojnë punën e tyre në mënyrë korrekte dhe energjike. Përveç kësaj, furnizohen substancat vitale që mungojnë që lejojnë organizmin të funksionojë siç duhet në radhë të parë. Në të njëjtën kohë çdo peshë e tepërt zhduket automatikisht.

Sigurisht që ka shumë metoda të tjera detoksifikimi përveç atyre të listuara më poshtë. Për shembull, mund të bëni një ditë agjërimi çdo javë ose të merrni regjimin e lëngut të limonit. Ju mund të zgjidhni një metodë detoksifikimi Ayurvedic (Panchakarma), të provoni agjërimin alkalik ose t'i nënshtroheni hidroterapisë së zorrës së trashë.

Në këtë pikë, ne kufizohemi në - sipas mendimit tonë - metodat më efektive dhe në të njëjtën kohë më të lehta për t'u zbatuar pastrimet, pra në të gjitha metodat e pastrimit që çdokush mund t'i zbatojë lehtësisht në shtëpi.

Më poshtë të gjitha informacionet rreth pastrimeve (thjesht klikoni mbi pastrimin e dëshiruar):

bottom of page